Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Výstava o animovaném večerníčku Krysáci

Vizovický krysák Hubert je ze všech nejstarší a nejzkušenější, krysák Hodan je ze všech nejhodnější a Edovi, světáckému laboratornímu potkanovi z Prahy se nedovoláte, protože na smetišti není…

  • Publikováno: 03. 02. 2011

Také do Brna – do Letohrádku Mitrovských – zavítá na svém putování mimo televizní obrazovky sestava svérázných loutkových zvířátek, která za svoji krátkou minulost posbírala nejedno prestižní ocenění (mezi ně se řadí např. cena Elsa 2008 pro vítěze kategorie animovaný televizní pořad).

Oblíbený večerníček vznikl díky Cyrilu Podolskému (námět a režie), Martinu Šinkovskému (námět), Milanu Šebestovi (režie), Zdeňkovi Krupovi (kamera), Noro Držiakovi (výtvarník loutek), Aleši Výmolovi (výtvarník scény), animátorům, střihačům, zvukařům, ale také hercům Bolkovi Polívkovi a Jiřímu Pechovi, kteří propůjčili své hlasy loutkovým postavičkám.

Prozatím vznikly 2 večerníčkové série, ze kterých bude na výstavě představeno celkem 7 větších scén, dále 11 informačních panelů, projekce 1 epizody krysáckého večerníčku a nebude chybět ani nabídka tematických suvenýrů.

„Pro děti opět připojujeme malou výtvarnou dílu, kde si ty hravější budou moci něco vyzkoušet,“ doplnil informace k výstavě správce Letohrádku Mitrovských, Mgr. Petr Lukas, kde se bude výstava dva a půl měsíce nacházet.

Výstava bude přístupná v termínu od 3. února do 24. dubna 2011 vždy od středy do neděle od 10 do 16 hodin a pro skupiny po písemném objednání také v pondělí a úterý.
Na webových stránkách letohrádku bude vždy uvedena změna otvírací doby – zejména během některých sobot, kdy se konají svatební obřady. Lektorský program k výstavě (za příplatek ke vstupnému) bude na objednání v čase od 9 do 10 hodin.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...