Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vstupte do tajemného světa minerálů na unikátní výstavě Mineralia v centru Prahy

Obří ametystové geody, křišťálové drúzy o velikosti až několika metrů, tunová křišťálová koule, úlomek meteoritu, který loni poničil ruské město Čeljabinsk, zkamenělý zub mamuta...

  • Publikováno: 29. 01. 2014

Procházka Mineralií s jejími třemi patry na ploše více jak 1 300 m2, největší výstavou a obchodem s minerály nejen v České republice, ale v celé střední Evropě, je vzrušující cestou za poznáním, krásou a dobrodružstvím. Unikátní sbírka vzácných kamenů a minerálů ze slavných nalezišť ze všech koutů světa nadchne děti i dospělé. Nechybí ani vzácné nálezy z území České republiky, například vysoce kvalitní drahý kámen, pocházející z míst těžby kamene do kaple sv. Václava ve svatovítské katedrále. Brzy se do expozice vrátí také autentický kámen z Měsíce, který si v České republice veřejnost může prohlédnout (a dokonce se jej dotknout) exkluzivně pouze v Mineralii.

Mineralia sídlí ve zrekonstruovaných prostorách v Havlíčkově ulici v centru Prahy, v sousedství Masarykova nádraží, takže je snadno dostupná autem, vlakem i MHD. V suterénu jsou soustředěny unikátní výstavní exponáty. V přízemí mohou návštěvníci obdivovat a také zakoupit jakýkoliv z nepřeberného množství drobnějších i rozměrných kamenů z celého světa, nejrůznějších druhů, barev, tvarů a stáří, včetně kamenů vhodných k masážím. První patro je zaplněno dražšími kameny a originálními šperky, nechybí speciální „VIP zóna“ s nejcennějšími kousky vhodnými jako perspektivní investice. S výběrem ochotně a rád poradí věci znalý personál.

Součástí Mineralie je stylová kavárna s na míru vyrobenými stoly ze zkamenělého dřeva – ideální místo pro odpočinek a občerstvení po prohlídce výstavy a rozlehlého obchodu s minerály, ale i přednášky, módní přehlídky, aukce či koncerty. A také příjemná zastávka třeba při čekání na vlak, protože Masarykovo nádraží je odtud doslova na dohled.

Mineralia, největší výstava a obchod s minerály ve střední Evropě, je otevřena denně včetně víkendů od 10 do 20 hodin. Ve všední dny je čas od 10 do 14 hodin rezervován pro školy, ovšem ani v této době samozřejmě není vstup veřejnosti nijak omezen. Dům, ve kterém Mineralia sídlí, je vybaven bezbariérovým vstupem a výtahem, bez obav se sem tedy mohou vydat vozíčkáři i maminky s kočárky.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...