Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Vše, co jste chtěli vědět o zdraví a zdravém životním stylu, zodpoví Festival Evolution. Letos láká i na bohatý doprovodný program

Kvalitní bio potraviny, fair trade výrobky, přírodní kosmetika či nejnovější eko-vychytávky a produkty, které jsou nejen šetrné k přírodě, ale pomohou i ušetřit. To a mnohem na Festivalu…

  • Publikováno: 15. 04. 2015

Na 400 prověřených vystavovatelů se od 17. do 19. dubna sejde na pražském výstavišti v Holešovicích. Vedle pětice tradičních veletrhů: Biostyl, Zdraví, Ecoworld, Alternativa a Inspirace, které se již po jedenácté sejdou pod hlavičkou Festivalu Evolution, připravili organizátoři i bohatý festivalový program čítající více než 170 přednášek, workshopů, prezentací a vystoupení vedených uznávanými odborníky. Spojuje je mimo jiné to, že osloví celou rodinu: od budoucích maminek, přes zralé muže až po seniory.

Hojně diskutované téma vakcinace otevře při svém vystoupení profesorka fyziologie a autorka bestsellerů Anna Strunecká. Uznávaný celostní lékař MUDr. Jan Hnízdil se ve svých přednáškách bude věnovat tématu, jak se nestat pacientem. Na výživu a potraviny se zaměří spoluautorka a garantka systému hodnocení potravin občanského sdružení Zdravá potravina Ing. Hana Střítecká. O své vědomosti a zkušenosti se podělí i úspěšné osobnosti ze světa businessu – Jan Mühlfeit, bývalý viceprezident Microsoftu pro Evropu, Střední východ a Afriku, úspěšný motivační spíkr, kouč a mentor Mark Dzirasa nebo zakladatel portálů Jobs.cz a Prace.cz Libor Malý.

Velmi oblíbená jsou mezi návštěvníky Festivalu Evolution setkání s osobnostmi showbusinessu. Již tradičním hostem festivalu je herečka, moderátorka a zakladatelka Léčivého divadla Gabriela Filippi. Vedle ní se na hlavním podiu představí například populární moderátor Dalibor Gondík, výstřední skladatel a dirigent Varhan Orchestrovič Bauer, všestranný umělec Vladimir 518 nebo známý astrolog Antonín Baudyš. Po loňském úspěchu se do Prahy vrátí také uznávaný sexuolog, tantrický kouč a expert na partnerské vztahy Andrew Barnes, který pro návštěvníky uspořádá bezplatný workshop na téma jak rozpálit svou sexualitu. Pozvání na festival přijal také významný filozof a vědec Ervin László z Maďarska.

VÍME, CO JÍME?

Neocenitelné rady všem, kteří někdy tápou, co že to vlastně končí v jejich nákupních košících, poskytnou odborníci sledující dlouhodobě kvalitu potravin a dalších „food“ výrobků. V přednáškových blocích návštěvníkům Festivalu Evolution poradí, jak se vyznat v etiketách, jak rozeznat opravdu kvalitní výrobky a jaké zdravotní přínosy či rizika mají výrobky, jež běžně kupujeme.

A zdravé a prověřené potraviny si budou návštěvníci moci samozřejmě na místě i zakoupit. „Našim cílem je dodávat na český trh hlavně potraviny, které zde chybí, nejsou k dostání ve vyhovující kvalitě nebo je jich málo, a jsou proto drahé. Snažíme se vyhledávat ty nejlepší dodavatele těch nejkvalitnějších výrobků. Jsme totiž přesvědčeni, že biopotraviny a potraviny zdravé výživy musí být kvalitnější než běžné potraviny,“ říká Tereza Vrbová ze společnosti bio nebio.

Nejen pro ty, kteří hledají novou inspiraci do kuchyně, jsou určeny přednášky a besedy o různých výživových směrech – např. o rawfood stravě, vegetariánství, vitariánství, tradiční čínské dietetice nebo o dietních režimech. O superpotravinách a o tom, jak dosáhnout totálního zdraví, bude mluvit Pavla Gazdíková. O významu superpotravin v prevenci nemocí pohovoří také Luděk Šarman.

VŠE, CO JSTE CHTĚLI VĚDĚT O ZDRAVÍ

Známý propagátor celostní medicíny MUDr. Jan Hnízdil, který mimo jiné spolupracoval s terapeutkou Ludmilou Mojžíšovou, se zaměří na zdraví a nemoc: „Nemoc je informace o tom, jaký člověk je, jakým způsobem a v jakých podmínkách žije.“ Uznávaná profesorka fyziologie Anna Strunecká přispěje svými „babskými radami‘“. Autorka řady populárně-naučných bestsellerů sdělí posluchačům netradiční informace o levných a zdravých potravinách i o jídle jako léku v prevenci civilizačních nemocí. Rodiče se dozvědí, jak nepoškozovat zdraví svých dětí, seniorům pak poskytne rady, jak zdravě stárnout.

Tím ale téma zdraví zdaleka nekončí. Vedle sebe se představí tradiční lékaři, stomatologové, podologové, internisté či nutriční terapeuti. A společně s nimi odborníci na alternativní léčbu a celostní medicínu. Dojde i na osvědčené rady našich babiček. Petr Švec se zaměří na Anti Aging kosmetiku a na to, zda opravdu funguje.

Velké zastoupení budou mít také bylinné produkty a kosmetika. „Bylinky a bylinné produkty už nejsou jen pro báby kořenářky. Staly se součástí moderního života, jen každý nemá možnost si je sám vypěstovat. Proto se my v Herbadentu snažíme dodat moderně a kvalitně zpracované bylinné produkty blíže k zákazníkovi. Ať už jde o bylinné dentální produkty pro každodenní ústní hygienu, doplňky stravy nebo bylinné koupele. Zákazníkům poradíme, jak se vyznat ve složení dentálních produktů i o aktuální rady, jak se starat o chrup v každém věku,“ vysvětluje Pavel Zavadil ze společnosti Herbadent, která je hlavním partnerem Festivalu Evolution.

EKOLOGIE, KTERÁ ŠETŘÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ I PENÍZE

V rámci Ekoporadny se návštěvníci mohou nechat inspirovat zdravým a levným bydlením, stavbami a vybavením z palet nebo se seznámit se širokou nabídkou ekologických pomůcek i „zlepšováků“. Chybět nebudou tipy a rady na komunitní pěstování, balkonové zahradničení, „domácí“ kompostování, urban gardening a mnoho dalších.

Festivalu Evolution se každoročně účastníme proto, že tuto akci pořádají lidé, kteří dělají to, čemu věří a dělají to dobře. I letos zde návštěvníkům představíme řadu unikátních eko novinek pro domácnost, které jim pomohou ušetřit. Už dávno totiž neplatí, že co je eko, je drahé a pouze pro pár nadšenců. Právě naopak,“ zve Petr Dobrý ze společnosti Zelená domácnost.com.

VÍKEND PLNÝ RAD PRO RODIČE A DĚTI

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o mateřství a rodičovství, ale báli jste se zeptat,“ zodpoví návštěvníkům Festivalu Evolution prestižní sestava expertů. Lékaři, pedagogové a další odborníci se zaměří na aktuální témata od bezplenkové metody, stále populárnějších lesních školek, přes správnou výživu, péči o dětské zoubky až po osobní rozvoj dětí.

Uznávaný dietolog Petr Fořt v přednášce s výstižným názvem „Aby nám děti netloustly“ doporučí rodičům, jak se vyhnout rizikům současného způsobu stravování. Neocenitelné rady maminkám, které někdy tápou, co že to vlastně končí v jejich nákupních košících, poskytnou odborníci, kteří se zaměří na značení potravin a dalších výrobků. Lucie Harnošová se ve svých přednáškách zaměří mimo jiné na kontaktní rodičovství a poradí, jak formovat a rozvíjet silné vazby mezi rodiči a dětmi.  Přední porodní asistentka Ivana Königsmarková, která za svých 40 let praxe doprovázela stovky žen těhotenstvím a přímo asistovala u více jak 400 porodů v domácnosti, předloží své dosavadní zkušenosti. Pohovoří o tom, v jaké situaci je české porodnictví ve vztahu k přirozeným porodům a také co obnáší porod doma

V HLAVNÍ ROLI OSOBNÍ ROZVOJ

Jedním z tradičních témat Festivalu Evolution je i osobní rozvoj. Přední odborníci se ve svých přenáškách zaměří na nejnovější vzdělávací metody pro děti i dospělé, zkušení koučové poradí, jak na plno využít svůj potenciál a úspěšní podnikatelé se podělí o to, jak dosáhnout úspěchu. K takovým se řadí i špičkový manager Jan Mühlfeit, který radí státníkům, vrcholovým manažerům a teď poradí i festivalovým návštěvníkům, jak najít svůj skrytý potenciál.

Program se bude věnovat také partnerským vztahům. Uznávaný sexuolog, tantrický kouč a expert na partnerské vztahy Andrew Barnes představí v rámci své přenášky a workshopu s názvem Rozpalte své vztahy a sexualitu nový životní přístup, který znovu integruje sexuální energii do každodenního života. Tipy na to, jak udržet ve svém životě vášeň, přinesou návštěvníkům Markéta Zika Koppová a Jana Mašková Zimolová. Nový pohled na to, kde hledat klíč ke zdravému a živému partnerskému vztahu nabídne také terapeutka Marcela Pešková.

DOPROVODNÝ PROGRAM PRO VELKÉ I MALÉ

Ke zdravému životu neoddělitelně patří i pohyb a na Festivalu Evolution tak budou k vidění ukázky cvičení, které posilují tělo i mysl. Návštěvníci bez ohledu na věk, váhu či zkušenosti si budou moci zdarma vyzkoušet jógu pro dospělé i pro děti, taiči, pilates atd. Spojení zdraví a pohybu ukáže Monika Trojanová ve svém workshopu Rehabilitační orientální tanec.

Pro velké i malé bude připravena hudební herna, ve které si budou moci vyzkoušet netradiční nástroje, jako například didgeridoo, hromový buben, brumla, tibetské mísy, bubny všech velikostí a druhů – šamanské, hromové, djembe, rámové (bendir, def/daf), pow wow, různé píšťaly, rozmanitá chřestidla, drnkátka, hrkátka a dřívka, zvonce a další zvuky vytvářecí nástroje. Ti, kteří si budou chtít vyzkoušet snadné malování metodou světoznámého malíře Boba Ross nebo malbu technikou Dry brush, jsou připraveny výtvarné workshopy. Chybět nebudou ani interaktivní hry, které představí různé inovativní směry vzdělávání dětí.

Festival Evolution je již jedenáctým rokem magnetem pro všechny, kteří chtějí žit aktivně a zdravě, záleží jim na okolním prostředí a zajímají se o to, co životu dává hlubší rozměr.  Skladba vystavovatelů i koncept živého programu propojují tu část života, která se nám může zdát příliš emoční či spirituální, s tou, která naopak působí příliš racionálně.

Pořadatelem festivalu je Felicius Media za partnerské účasti společnosti Incheba Praha, záštitu veletrhu Biostyl udělil ministr zemědělství pan Marian Jurečka.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...