Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Veletrhy GO a REGIONTOUR – festival chutí a zážitků!

Termín 16. až 19. ledna 2014 je na brněnském výstavišti vyhrazen veletrhům cestovního ruchu. Návštěvníky opět čeká velmi pestrá nabídka s akcentem na možnosti aktivního trávení volného času a…

  • Publikováno: 02. 01. 2014

Na veletrhu REGIONTOUR se stejně jako v minulých letech představí nejen všechny turistické regiony České republiky, ale také zástupci turistických oblastí ze Slovenska a Maďarska, Polska a dalších zemí. Pokračuje nový koncept veletrhu jako „komplexní prezentace možností trávení volného času“ a klíčovém tématem zůstává aktivní dovolená v českých a moravských regionech.

Nepřehlédnutelná bude nabídka pro cykloturistiku, která se soustředí zejména do  expozice „Cykloturistika nejen v regionech ČR“. Zde návštěvníci seznámí  s novinkami v oblasti cyklotras, cyklostezek a doprovodných služeb a jak napovídá již název expozice, cykloturistická přehlídka tentokrát překročí hranice České republiky a zahrne i příhraniční regiony sousedních zemí. Zajímavou novinkou bude prezentace elektrokol jako rostoucího trendu dopravy i turistiky. Na stánku českého výrobce elektrokol ekolo.cz se představí komplexní řešení pro zajištění půjčoven elektricky asistovaných jízdních kol v informačních centrech a hotelech.

Druhou zvýrazněnou oblastí je dovolená na vodě s nabídkou lodí a sportovních člunů, doplňků a vybavení pro jachting, potápění i další vodní sporty. Nově se představí také karavany. V prezentaci aktivní dovolené samozřejmě nebudou chybět ani české a moravské skiareály, které dostanou poslední příležitost oslovit návštěvníky před jarními prázdninami, dále golfové resorty nebo novinky pro pěší turistiku, lázeňství a wellness.

V zážitkové turistice má své pevné místo regionální gastronomie, na jejíž ochutnávku se zájemci mohou těšit přímo na veletrhu. Opět se uskuteční gastronomický festival RegFoodFest a přímo v pavilonu P se otevře restaurace s nabídkou specialit z různých českých a moravských krajů, ale také ze zahraničních kuchyní. Asociace hotelů a restaurací ČR bude propagovat projekt Czech Specials a nově připravuje týmovou soutěž ve vaření, do které se pod vedením šéfkuchařů zapojí sami návštěvníci. Na stánku Asociace kuchařů a cukrářů ČR uvidíme názornou prezentaci stolničení a ukázky kuchařského i cukrářského mistrovství včetně výroby zmrzliny. Nabídku doplní regionální potraviny a velký prostor bude věnován také projektům Vína z Čech a Moravy a Svět kávy. Nový projekt Pivo bude atraktivní prezentací a degustací minipivovarů.

Do světa návštěvníky pozve veletrh GO v pavilonu F, kde se o atraktivní zážitky postará mj. doprovodný program na dvou pódiích garantovaný oběma asociacemi cestovních kanceláří. Mezi vystavovateli jsou například CK Zemek, AMERICA TOURS, CK NOMÁD, CK Victoria, Livingstone, Union poisťovňa aj. Mezi debutanty na veletrhu budou patřit Albania2Go, IWEII, Delfín travel, Privatvermieter Verband Salzburg, Gabriele Paolucci, Slovenija center, Viola travel, Therme Laa – Hotel & Spa****.

Zcela nevšední cestovatelské zážitky pak nabídne 17. ročník festivalu GO Kamera, který se v Kongresovém centru brněnského výstaviště koná po celé čtyři veletržní dny. Jeho hlavním tématem je Bhútán a největší hvězdou horolezecká legenda Peter Habeler.

Příští ročník veletrhů GO a REGIONTOUR v roce 2015 ještě více propojí cestování a pohybovou aktivitu, když se poprvé ve stejném termínu uskuteční také veletrh SPORT Life a výstava Caravaning.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...