Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Věda hrou každý den ve VIDA! centru v Brně

V prosinci 2014 byl v Brně otevřen nový zábavní vědecký park VIDA! science centrum. Na hravé objevitele zde čeká přes 150 interaktivních exponátů, díky kterým mohou lépe porozumět světu kolem…

  • Publikováno: 09. 02. 2015

Unikátní expozice je rozdělena do čtyř hlavních tematických sekcí: Planeta, Civilizace, Člověk a Mikrosvět. Pro děti od 2 do 6 let je vyhrazena samostatná část – Dětské science centrum. Zemětřesná deska, oceán v lahvi, kolo na laně, rotující místnost, simulátor povodně, model lidského srdce v nadživotní velikosti, společenství mravenců Atta, archeologické pískoviště, vodní tiskárna a spousta dalších exponátů čeká na návštěvníky ve VIDA! science centru. Dotýkat se exponátů je tu více než doporučeno.

A mezitím, co si děti budou hrát a vzdělávat se, mohou rodiče navštívit aktuální výstavu ve 3. patře centra. Je pro ně připraveno experimentárium Centra pasivního domu, takže se dozvědí, jak se v pasivním domě v zimě větrá, budou si moci zkusit co nejrychleji zaizolovat dům, vyskládat rám okna, anebo zastřílet na jeden pěkně nepovedený dům plný tepelných mostů. U každého stanoviště jsou navíc připraveny pracovní listy pro chytré děti a informační listy pro rodiče. Pro zájemce je připraven model panelákového bytu, kde zjistí, že správně a pečlivě provedenou rekonstrukcí domu je možné dosáhnout až 90% úspory proti původnímu stavu.

Centrum vychází vstříc i skupinám školáků – mohou si objednat některý ze speciálních programů, které probíhají pod vedením VIDÁtorů – lektorů VIDA! science centra.

Tak co, chcete si hrát?


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...