Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Uznávání neformálního vzdělávání u kulatého stolu

Problematika uznávání neformálního vzdělávání je jedním z velkých témat pro školství, ale i pro každého z nás.

  • Publikováno: 27. 03. 2014

Dnešní mládež možná až 8x bude měnit zaměstnání během svého produktivního věku. V České republice je poměrně vysoké procento nezaměstnaných mladých lidí, absolventů škol. Zaměstnavatelé mají jasno v tom, jaké kompetence požadují. Vzdělavatelé realizují projekty na podporu zaměstnatelnosti mládeže.  Máme Národní soustavu kvalifikací, neformální vzdělávání má své místo v konceptu vzdělávání. Slýcháme hesla typu – je jedno, kde ses to naučil, ukaž, co umíš Ale je to vše tak jednoduché?

O těchto otázkách se bude diskutovat u Kulatého stolu k uznávání neformálního vzdělávání 15. dubna 2014 od 9.00 do 14.00 v Domě Černá labuť, Na Poříčí 25, Praha 1. Setkání pořádá Národní institut pro další vzdělávání v rámci projektu K2 – Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání (www.ka2.cz).

Cílem je představit uznávání neformálního vzdělávání v projektu K2,  získávat postupně širší podporu k uznávání neformálního vzdělávání, seznámit odbornou veřejnost s aktuálními trendy v oblasti neformálního vzdělávání, s možnostmi praktického využití kompetencí získaných prostřednictvím neformálního vzdělávání a hledání cest k podpoře vzájemné doplňkovosti formálního a neformálního vzdělávání.

Hlavními tématy kulatého stolu budou:
– uznávání neformálního vzdělávání v projektu K2
– uznávání neformálního vzdělávání z pohledu zástupců mládežnických organizací
– uznávání neformálního vzdělávání z pohledu vzdělavatelů
– Národní soustava kvalifikací – podpora zaměstnatelnosti – projekt UNIV II
– VIP kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy – studie Potřeby zaměstnavatelů a připravenost absolventů škol
– předpoklady úspěchu v práci a v životě
– realizační plán programu Záruky pro mládež ČR
– uznávání neformálního vzdělávání – podpora zaměstnatelnosti mládeže – stáže pro mladé

Pokud Vás témata kulatého stolu zaujala, potvrďte prosím svou účast na e-mail: kratinohova@nidv.cz. Uzávěrka přihlášek je do 10. dubna 2014 (počet účastníků je omezen).


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...