Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka

„Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“ je jedním z projektů, jimiž Ústav pro informace ve vzdělávání usiluje o podporu čtenářské gramotnosti. Cílem projektu je podpora a rozvoj…

  • Publikováno: 30. 05. 2009

Žáky prvních ročníků do projektu přihlašovaly učitelky základních škol nebo knihovnice
dětských oddělení veřejných knihoven, které v průběhu školního roku 2008/09 připravovaly pro děti různé akce podporující čtenářství a zájem dětí o knihy obecně: společná čtení, besedy s autory dětské literatury, návštěvy v knihovně, dramatizace knížek apod.

Žáci, kteří úspěšně zvládli čtení, získají jako odměnu původní českou novinku, která byla
vytvořena pro tento projekt a není dostupná v běžném knižním prodeji. Letos byla oslovena česká spisovatelka knih pro děti Ivona Březinová a ilustrátorka Vlasta Baránková.
Na základě jejich spolupráce vznikla knížka „Okno do komína“, která splňuje všechna kritéria prvního čtení. Do projektu se zapojilo celkem 234 základních škol z celé republiky, z toho 22 přímo a 212 prostřednictvím dětských oddělení veřejných knihoven, celkem se účastnilo 9 545 prvňáčků.

Kniha „Okno do komína“ byla vydána v počtu 8 500 výtisků, které budou rozděleny školám a knihovnám pro žáky, kteří se úspěšně účastnili akcí v rámci projektu.
Kniha „Okno do komína“ bude žákům z několika zúčastěných škol předána na
slavnostním zakončení 1. ročníku projektu „Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“, které se bude konat ve Velkém zrcadlovém sále Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 2. června ve 13:30. Součástí akce bude také křest téže knihy.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...