Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Ubytování v podhůří Krkonoš s romantickým hradem na dohled

Obec Pecka se nachází na pomezí Podkrkonoší a Českého ráje nedaleko Nové Paky a pro skupinové pobyty skýtá řadu zajímavostí - nejen hrad, který najdete hned v městečku ale i zajímavosti v…

  • Publikováno: 13. 04. 2016

Rekreační areál Pecka

Areál Pecka je ideálním místem pro skupiny všech věkových kategorií a zájmů. Uspořádat zde můžete školy v přírodě, tábory, sportovní soustředění, firemní i soukromé akce. Velkou předností je zdejší vyhlášená strava – snídaně, obědy a večeře formou jednotného menu, možnost přiobjednání dopolední a odpolední svačiny a pitného režimu. V rámci skupiny je samozřejmě možné kombinovat ubytování v chatkách i v pokojích.

Ubytování a vybavení areálu

V rekreačním areálu Pecka je k dispozici celkem 41 jednoduše vybavených čtyřlůžkových chatek. 30 chatek je v dolní části areálu, 11 chatek v horní části areálu. V každé chatce jsou 2 palandy, skříň a zásuvka s el. proudem. Chatky nemají vlastní sociální zařízení, společné sprchy a WC jsou umístěny v centrální budově. Všechny chatky jsou vybaveny lůžkovinami a povlečením v ceně.

Dvou až pětilůžkové pokoje s vlastní koupelnou (sprcha) a WC jsou umístěny ve čtyřech pavilonech situovaných podél lesa 50 – 200 m od centrální budovy, ze které je krásný výhled na hrad Pecka. Každý pavilon má kapacitu 6 pokojů, celková kapacita je 83 osob.

  • 41 čtyřlůžkových chatek
  • 2× dvoulůžkový pokoj
  • 12× třílůžkový pokoj
  • 7× čtyřlůžkový pokoj
  • 3× pětilůžkový pokoj

K dalšímu vybavení areálu patří:

  • centrální budova s restaurací – společenská místnost, letní terasa s výhledem na hrad Pecka, bar, kulečník
  • ohniště
  • 4 antukové kurty
  • 2 travnatá hřiště na malou kopanou
  • hřiště na plážový volejbal
  • stolní tenis
  • půjčovna sportovních potřeb
  • ohniště s posezením
  • parkoviště
  • WiFi připojení

Pouhých 300 m od ubytování najdete pěkné veřejné koupaliště (bazén 37 × 42 m).

Ceny

Ceny ubytování začínají na příjemných 245 Kč u ubytování v chatce se snídaní po skončení hlavní sezóny, v sezóně jsou ceny jen o malinko vyšší. Podrobný ceník najdete na stránkách areálu. Pro skupinové a hlavně školní akce je připravena rozšířená plná penze. Ta zahrnuje navíc 2 svačiny a pitný režim. Na každých 20 platících osob 1 osoba pedagogického dozoru ZDARMA.

Tipy na výlety

Rekreační areál Pecka leží v nádherné a členité krajině na rozhraní Českého ráje a Podkrkonoší, je obklopen bohatými lesy. Právě tyto lesy jsou v létě a na podzim plné hub, jsou tedy jako stvořené pro milovníky houbaření. Pokud zrovna nejste příznivci sběru hub, můžete se vydat na cyklovýlet do blízkého i vzdálenějšího okolí. V blízkosti areálu vedou vyznačené cyklistické stezky, které Vás dovedou na nejkrásnější místa nejen Podkrkonoší, ale i Krkonoš a Českého ráje.

Pokud dáváte přednost turistice, doporučujeme navštívit zajímavá místa v Krkonoších (např. Sněžka), v Českém ráji Prachovské skály nebo Trosky, a nebo např.: Hrad Pecka (2 km)

Pecka u Nové Paky (1 km)

Leží v malebné členité krajině Podkrkonoší. Je ideálním místem pro rekreační pobyt. Romantické okolí s mírným kopcovitým a lesnatým terénem skýtá vhodné prostředí pro příjemné procházky a výlety po celý rok do Krkonoš a Českého ráje.

Hrad Pecka

Dominuje stejnojmennému městečku. Návštěvníci se zde dozvědí zajímavosti ze života majitele hradu v 17. století Kryštofa Haranta a upoutá je expozice o historii obce. Nově je instalovaná expozice o útrpném právu – zpřístupněna středověká mučírna.

Hrad Kumburk (15 km)

V nedalekém okolí můžete navštívit zříceninu gotického hradu Kumburk u obce Syřenov.

ZOO Dvůr Králové nad Labem (20 km)

Je nejlevnějším výletem do Afriky. Královédvorská zoo byla poprvé otevřena široké veřejnosti již 9.května 1946, a od té doby se neustále rozvíjí, zvětšuje a zdokonaluje pro potřeby návštěvníků. Můžeme v ní navštívit mnoho pavilonů, expozic, jedinečnou projížďku po safari i stálou expozici „Pravěk očima Zd.Buriana“. Z pavilonů vám doporučujeme Pavilon šelem, Ptačí a vodní svět, Pavilon hrošíků, lvíčků, primátů a další. Do Dvora Králové jezdí z Pecky ve všední dny autobus veřejné dopravy.

Zvičina (15 km)

Je turisticky atraktivní vrch s rozhlednou, který se nachází cca 9 km od Dvora Králové. Po okolí se můžete rozhlížet z výšky 671 m. n.m.

Zřícenina hradu Bradlec (20 km)

Se nachází 7 km severovýchodně od Jičína. Váže se k němu několik tajuplných pověstí např.„O bílé paní“, „Tajná chodba s pokladem“, „O modrém plameni na Bradleci“.

Adresa areálu

Rekreační areál Pecka
č.p.205
507 82 Pecka u Nové Paky
GPS: 50°29’36.89″N 15°36’30.13″E
Latitude: 50.49358, Longitude: 15.60837


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...