Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Skauti a skautky zvou: přijďte splout tři pražské jezy!

25. – 27. září je skautský supervíkend plný dobrodružných akcí! Legendární vodácký závod Napříč Prahou - přes tři jezy, celostátní finále skautské outdoorové olympiády a velká fantasy bitva

  • Publikováno: 23. 09. 2015

V pondělí 28. 9. 2015 zaplní tok Vltavy v historickém centru Prahy stovky pramic, kánoí či kajaků skautů a skautek i veřejnosti.  Již téměř 80 let se každoročně na jeden jediný den otevírají vodákům hned tři pražské jezy – pro akci nazvanou „Napříč Prahou – přes tři jezy“. Přihlásit se, a využít tak výjimečnou příležitost sjet jinak zavřené pražské jezy, může každý. Divácky atraktivní propustí Staroměstského jezu pod Karlovým mostem bude hlavní závod projíždět mezi 10.30 a 12.00.

Trasa závodu dlouhá 6,5 kilometrů vede historickým jádrem hlavního města. Posádky startují na Císařské louce s cílem dojet na Štvanici. Na účastníky ovšem nečeká jen klidná plavba pražským historickým centrem – na trati se překonávají vorové propusti Šítkovského jezu u Jiráskova mostu, Staroměstského jezu u Karlova mostu a Helmovského jezu v Holešovicích.  „Vorové propusti pražských jezů jsou nejen technickým unikátem, ale i vodácky nesmírně přitažlivým místem. Již od třicátých let se k nim sjíždí stovky vodních skautů z celé republiky, aby poměřili své dovednosti přímo pod nejkrásnějšími pražskými dominantami. Dnes vedle závodníků využívá tuto příležitost také mnoho rekreačních vodáků,“ přiblížil závod jeho ředitel, skautský vedoucí Jan Fischer.

Kategorie volné splutí je zcela otevřena veřejnosti, je pouze potřeba dodržet základní bezpečností pravidla jako nošení plovacích vest. Mohou se tedy zúčastnit nejen skautky, skauti a vodáci, ale i rodiny s dětmi, které si chtějí zkusit sjet tento netradiční vodácký úsek.

Loď si po domluvě lze zapůjčit přímo na místě, kostýmy a jedinečná plavidla jsou vítány a každoročně slibují zábavnou podívanou pro účastníky závodu i kolemjdoucí.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...