Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Seznamte děti s moderními dějinami v přírodě

Sametky je dobrodružná hra s příběhy inspirovaná geocachingem. Hru s podtitulem „Od srpna k listopadu“ organizuje letos podruhé Česká rada dětí a mládeže.

  • Publikováno: 16. 08. 2015

Cílem hry s příznačným podtitulem „Od srpna k listopadu“ je spojit dobrodružství, vzdělávání a pobyt v přírodě a zprostředkovat zejména dětem a mladým lidem zábavnou formou příběhy boje za svobodu a demokracii, které se odehrály od srpna 1968 do listopadu 1989. Příběhy známé i neznámé, obyčejné i neobyčejné jsou ukryté ve schránkách na místech, se kterými jsou nějak spojeny. Letos se hra otevírá i pro skupiny dětí a školní třídy.

Patronkou letošního ročníku se stala Bára Štěpánová. Kromě ní se na projektu podílejí další renomované organizace, například Člověk v tísni, Jeden svět na školách, Post Bellum, Místa paměti národa, Knihovna Václava Havla či Muzeum v krabičce.

Hra začne symbolicky 21. srpna a na 150 schránek s příběhy bude možné hledat ve všech krajích ČR až do 17. listopadu 2015. Po skončení hry budou vylosováni výherci zajímavých odměn.

Více informací získáte na www.sametky.cz nebo u koordinátorky hry Karolíny Puttové (karolina.puttova@crdm.cz). Sledovat projekt můžete i na Facebooku (facebook.com/sametky.cz).


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...