Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Setkání v Lužné ke 140 letům tamější železnice

Lužná u Rakovníka slaví 140leté výročí zdejší železnice a k této příležitosti pořádá Železniční muzeum setkání parních lokomotiv!

  • Publikováno: 03. 06. 2011

V Lužné u Rakovníka se setkání k výročí uskuteční o víkendu 18. a 19. června 2011.

K této příležitosti bude vypraveno několik zvláštních parních vlaků.

Z pražského Masarykova nádraží bude vypraven vlak v 8:10 a do Lužné u Rakovníka dorazí v 10:05. Stavět bude v zastávkách Praha Dejvice, Praha Bubny, Hostivice, Kladno, Stochov, Nové Strašecí a Řevničov. Zpátky do Prahy bude odjíždět ve 14:35 a do Prahy přijede v 16:40.
Do Stochova pojede z Lužné u Rakovníka vláček v 10:30 přes Nové Strašecí, na místo dorazí v 11 hodin a v 11:45 pojede zase zpět.
Do K. Žehrovic pojede přes Řevničov, Nové Strašecí a Stochov vlak pro fotografy z Lužné ve 12:40, v cíli bude v 14:20. Zpátky pojede v 16:10.

Ve všech vlacích platí zvláštní tarif – jízdenky bude možné zakoupit u vlakového personálu.

Železniční muzeum v Lužné u Rakovníka disponuje největší sbírkou historických kolejových vozidel v ČR. Návštěvníci mohou vidět expozice jednotlivých odvětví železniční dopravy, úzkorozchodnou železnici, dokumenty, modely, fotografie a získat i upomínkové předměty.

Na místě bude k vidění výstava fotografií „140 let železnice v Lužné“, kterou vystaví ze svého archivu společnost Buštěhradské dráhy, výtopna Lužná-Lišany.
Po oba dny bude v provozu úzkorozchodná lokomotiva POLDI č.7 a M 124.001.

Otevírací doba muzea bude po oba dny upravena, návštěvníci mohou dorazit mezi devátou hodinou ranní a šestou večerní. Fotografové budou mít možnost za zvýšené vstupné fotografovat dvě parní lokomotivy v zeleném nátěru!


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...