Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Šest Ámosů, z toho jeden ZLATÝ

Do 22. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR přihlásili žáci a studenti 55 oblíbených pedagogů. Nejvíc nominací přišlo z hlavního města, celkem 13. Na druhém místě s 8 nominacemi se…

  • Publikováno: 05. 04. 2015

Stejně jako v minulých letech převažují v anketě učitelky. Vezmeme-li aprobace přihlášených pedagogů, vedou učitelky na 1. stupni ZŠ. Oblíbení jsou dále učitelé českého jazyka, matematiky, angličtiny, fyziky a chemie.

Až do finále postoupili Barbora Holasová ze ZŠ Spálov, Bohumila Janovská z Gymnázia dr. V. Šmejkala v Ústí nad Labem, Jiří Janovský ze ZŠ v Nučicích, Tomáš Jůzl ze ZŠ Hálkova v Humpolci, Radek Matuška ze SOŠ chemické v Brně a Hana Pacíková z VPŠ a SPŠ MV v Holešově.

Než předseda poroty MUDr. Jan Cimický předal řediteli ankety obálku se jménem 22. Zlatého Ámose, byl zaplněný sál kongresového centra svědkem korunovace pěti Ámosů. Zlatý partner ankety, kterým je skupina ČEZ, vybral ze všech nominovaných nejoblíbenější učitelku fyziky. Titul Ámos fyzikář a zároveň „oranžovou učebnu“ od zmíněného sponzora v hodnotě 200 000 Kč pro svou školu získala Jana Czuchová z Hrádku nad Nisou.

Stříbrný partner, UNIPETROL, zvolil nejoblíbenějšího učitele chemie. Z rukou Jiřího Hájka cenu převzal jeden z finalistů, Radek Matuška ze SOŠ chemické v Brně. Do třetice byl korunován ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem Matematický Ámos. U ministerstva to vyhrála paní učitelka Martina Hudecová ze ZŠ v Praze na Kavčích horách.

Další, již tradiční titul Ámos sympaťák, převzal na základě sms hlasování z rukou šéfredaktorky Týdeníku školství Karly Tondlové Jiří Janovský ze ZŠ v Nučicích. Dětská porota složená ze žáků škol finalistů rozhodla, že Dětským Ámosem 2015 se stala Hana Pacíková ze VPŠ a SPŠ MV v Holešově. A právě ji vybrala i dospělá porota jako Zlatého Ámose 2015.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...