Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Saunová noc vytvořila rekord nejvíce saunujících se lidí na jednom místě

V sobotu 18. prosince 2010 se uskutečnila první Saunová noc, na které byl utvořen rekord zapsaný do české knihy rekordů a kuriozit. Najednou se na jednom místě saunovalo 191 lidí.

  • Publikováno: 21. 12. 2010

Tím místem se stal saunový svět Aquapalace Praha, který návštěvníkům nabídl 12 prohříváren několika typů.
Probíhaly zde speciální saunové ceremoniály – například s marockým bahnem určený výhradně ženám. Ceremoniálu v bio sauně se zúčastnilo 41 žen a dívek.

Různé ceremoniály, prodloužená otevírací doba a saunování při svitu svíček zaujalo návštěvníky bez rozdílu věku. Cílem této akce bylo vytvořit tradici dne saunování, který by měl od letoška připadat vždy na poslední sobotu před Vánoci, a podpořit zdravý životní styl a saunování jako takové, protože právě v zimním období je saunování lidskému organismu nejvíce prospěšné.

Saunovou noc zažili v sobotu návštěvníci aquaparků ve Frymburku, Olešné ve Frýdku Místku, Ústí nad Orlicí a v Aquapalace Praha. Pražský aquapark má nejrozsáhlejší saunový svět v ČR a proto se stal i hostitelem rekordu.

Ve 22 hodin instruktoři pořadatele – společnosti Rain studio – spočítali saunující se návštěvníky jednotlivých prohříváren. Počty pak ověřil komisař agentury Dobrý den. Rekord 191 saunujících se lidí bude zapsán do české knihy rekordů a kuriozit.

Po vyhlášení výsledků proběhlo i losování výherců zajímavých cen – například vstupenek do Aquapalace Praha. Hlavní cenou se stal zahradní bazén.
Mezi účastníky akce a sčítajícími instruktory se objevily také finalistky soutěže MISS 2006 Bára Kolářová, Mirka Košťanová a Tereza Šimsová.

Program doplnily přednášky o saunování a největší zájem byl o zkušenosti se saunováním nejmladších dětí. Na otázky návštěvníků odpovídal Dr. Jan Hejma, prezident České asociace wellness. O historii saunování poutavě pohovořil Jiří Kouba, člen představenstva ABAS a vydavatel časopisu Bazén & sauna. Velké poděkování za spolupráci na organizaci akce i prezentované zkušenosti v doprovodném programu patří také generálnímu řediteli Aquapalace Praha ing. Radkovi Steinhaizlovi, který sám vedl i medový ceremoniál, který je zde v saunovém světě nejoblíbenější.

O krásnou atmosféru večera se postaraly stovky svíček, osvětlující prostory saun i bazénů. Koupání a saunování při svíčkách je tradičním a velmi oblíbeným programem aquaparku.
Saunová noc je součástí projektu Aquamánie/Aquainfo.cz, který probíhá za podpory MMR.

www.aquamanie.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...