Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Rozhovor s Pavlem Jahelkou o letních jazykových táborech English 4 You

Pavel Jahelka působí na Summer Time Camps od roku 2004. Na jazykové kurzy English 4 You jezdí v pozici hlavního vedoucího, nemalou měrou se také podílel i na realizaci táborů Summer Time a…

  • Publikováno: 08. 05. 2009

Bavili jsme se s ním právě o letním dětském jazykovém táboře English 4 You.

„Je součástí tábora i teoretická výuka angličtiny, nebo se děti učí jazyk jen praktickým užíváním při táborovém programu?

Ano, snažíme se vhodně propojit oba zmiňované postupy. Děti se během dopoledne učí jazyk a v odpoledním programu ho hojně využíváme například i při hrách a sportech.

„A stihnou děti během tábora zažít i něco jiného, než výuku angličtiny? Jaký je další program Vašich táborů?

Samozřejmě jsme si vědomi, že děti mají prázdniny a ty si chtějí užít, jak jen to jde. Proto je náš ostatní program dostatečně pestrý. Ve volném čase hodně sportujeme, hrajeme fotbal, volejbal, jezdíme na loďkách, hrajeme i spoustu her. Oblíbeným večerním programem je například i diskotéka, promítání filmů v originálním znění nebo táborový oheň.

„Děti jsou na táboře rozdělené podle svých jazykových schopností pro efektivnější výuku. Probíhá na táborech i věková selekce, nebo se učí sedmileté děti zároveň se stejně pokročilými sedmnáctiletými?

Děti jsou rozděleny dle úrovně znalostí angličtiny, avšak zároveň podle věku. Ze zkušeností víme, že nejefektivnější je výuka homogenních skupin stejné věkové kategorie. Děti si tak mezi vrstevníky najdou i spoustu nových kamarádů.

„Mluví děti anglicky jen se svými učiteli, nebo jsou vedeny k užívání anglického jazyka i při hovoru mezi sebou?

K hovoru mezi sebou se je snažíme motivovat. Většinou se nám to povede v hodině, kde je přítomen lektor. Děti mají pocit, že je docela fajn, když i lektor rozumí, o čem se baví, a může se do hovoru zapojit.

„Jezdí děti na vaše tábory opakovaně? Můžete sledovat vývoj jejich znalostí, říci „tohle jsme je naučili my“?

Děti s námi jezdí i opakovaně. Rády vzpomínají na lektory z minulých let a sami připomínají „tohle nás loni naučil Justin”.

„Vede tábor děti k absolvování některých státem uznávaných zkoušek z anglického jazyka a k získání uznávaného certifikátu?

Naše tábory fungují jako jakýsi první krůček v reálném používání angličtiny. Jednou ze základních myšlenek je, aby se děti přestaly jazyk stydět používat. Spoustu starších dětí naše mezinárodní prostředí, díky zahraničním lektorům, navnadí například i k cestám do zámoří a následnému složení zkoušek k získání uznávaných certifikátů.

„Existují v České republice i jiné tábory s výukou anglického jazyka? V čem se liší od English 4 You?

V České republice samozřejmě existují další jazykové tábory. Avšak troufáme si říci, že nikdo z ostatních provozovatelů nemá tak stabilní jádro kvalitních a vyzkoušených rodilých mluvčích jako my. Spousta rodičů k nám děti posílá také z důvodu již zmiňovaného aktivního využití volného času mimo výukovou část.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...