Přidat inzerci

Facebook

Navigace


První jihočeská výstava Her a hlavolamů

V rámci Vodňanských Rybářských dnů se uskuteční první jihočeská výstava Her a hlavolamů. Navazuje na tradiční pražskou výstavu, která chystá letos již svůj sedmnáctý ročník.

  • Publikováno: 14. 05. 2011

V pátek 20. a sobotu 21. května 2011 tak bude ve Vodňanské sportovní hale k vidění velkolepá herna deskových her, výstava hlavolamů i přednášky a workshopy s možností vyzkoušení si vlastního umu.

Návštěvníci budou mít během dvou dnů příležitost odhodit pryč všechny své starosti a ponořit se do fascinujícího světa her, hlavolamů, žonglování a zábavy v tom nejušlechtilejším slova smyslu. Nebude se jednat o víkend, na kterém by intelekt zahálel, ale účastníci si svůj mozek procvičí tak, jak jindy nemají možnost, neboť pro ně budou připraveny i nejrůznější společenské, strategické a logické hry.

Chcete se rozcvičit již nyní? Není problém! Jednu logickou hádanku vám předložíme už teď: Ovce a čtverec.
Pomocné ilustrace k úloze najdete v galerii.
Mám na zahradě spoustu trávy. Zjistil jsem, že když uváži ovečku na provaz a upevním provaz ke kůlu, ovce vypase velký kruh okolo. (#1)
Pokud ji uvážu napevno ke dvěma kůlům, tak vypase elipsu. (#2)
Pokud jí dopřejeme ještě větší volnost a navlečeme mezi dva kolíky napnuté lano, na které navlečeme kruh a k němu uvážeme ovečku, tak nám vznikne ovál. (#3)
Moje zahrada má tvar čtverce – co tedy s tím?

Pokud znáte správnou odpověď, můžete ji zaslat na email matematika Jaroslava Flejberka: hratky@hryahlavolamy.cz.

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...