Přidat inzerci

Facebook

Navigace


První dětská sauna v ČR dnes zahájila provoz v Aquapalace Praha

Saunový svět v Čestlicích má dvě česká prvenství – první dětskou saunu a je největší v ČR!

  • Publikováno: 24. 06. 2011

V Čestlicích byla v Aquapalace Praha slavnostně otevřena první dětská sauna v České republice a nová panoramatická sauna. Sportovní komplex v Čestlicích se tak může pochlubit největším Saunovým světem v České republice s již 14 druhy saun, římskými lázněmi, relaxační a venkovní zónou a saunovým barem.

Sauny pokřtil ředitel Aquapalace Praha Ing. Radek Steinhaizl a dívčí skupina 5Angels.

Slavnostního otevření se zúčastnil i hejtman Středočeského kraje MUDr. David Rath s předsedou představenstva SP Group Ing. Pavlem Sehnalem, kteří tímto aktem zahájili oficiální spolupráci sportovně-relaxačního centra Aquapalace Praha a Středočeského kraje.

Společně budou aktivně podporovat plavání dětí z dětských domovů, které mají vstup do aquaparku zdarma i šířit osvětu a podporu aktivního trávení volného času obyvatel Středočeského kraje.

Dětská sauna v Aquapalace Praha je první saunou v České republice určenou speciálně pro děti. Sauna připomíná perníkovou chaloupku a děti tak zaujme a láká na první pohled. Uvnitř si děti mohou připadat jako v mořském ráji. Zdi sauny zdobí mořští koníci, chobotnice a další zvířátka.

Saunování v této sauně je možné pro děti již od několika týdnů věku. Vhodné je pak pro děti od 3 let v přiměřeně zkrácené době pobytu. Pro děti je doporučená doba saunování v Dětské sauně 5 – 8 minut, pro dospělé 12 minut. Teplota vzduchu v sauně je 65 °C a vlhkost vzduchu je 15 %.

Saunování dětí je v České republice stále velmi málo rozšířené, a to i přesto, že v zahraničí je běžné saunování i několikaměsíčních dětí. Aquapalace Praha je první sportovně-relaxační zařízení, které nabízí saunu jen pro děti. Saunování již od ranného věku dítěte pomáhá vybudovat silný imunitní systém. Děti od 3 let se samozřejmě saunují kratší dobu než dospělí, přibližně 5 – 8 minut při nižší teplotě, mladší děti po dobu přiměřeně zkrácenou.

„Saunování je důležité provádět pravidelně, a to i v letním období. Děti, které jsou zvyklé do sauny chodit s rodiči pravidelně, jsou podle mé zkušenosti méně nemocné,“ říká Ing. Radek Steinhaizl, ředitel Aquapalace Praha a vášnivý milovník saun.

Panoramatická sauna v Saunovém světě Aquapalace Praha přináší spojení krásného výhledu s intenzivním požitkem ze saunování, které má pozitivní účinky na celý organismus i psychiku. Teplota vzduchu v panoramatické sauně dosahuje 75 °C a vlhkost vzduchu 15 %. Doporučená doba pobytu dospělé osoby je 12 minut.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...