Přidat inzerci

Facebook

Navigace


První a jediná stezka korunami stromů v České republice

Chcete se projít mezi korunami stromů, vnímat přírodu trochu jiným způsobem a vidět lipenskou přehradu a celé její okolí z výšky? Ode dneška již můžete!

Vydejte se na první stezku korunami stromů, která se nachází u Lipenského jezera na vrcholu Kramolína v nadmořské výšce 901 metrů. Čeká vás jedinečná vyhlídka na Lipenské jezero, šumavskou přírodu a za dobrého počasí i vrcholky rakouských Alp.

O této jedinečné a unikátní stezce v naší republice se mluví a píše v superlativech. Za pouhých 60 dnů vyrostla vyhlídková věž do výšky 40 metrů. Návštěvníci se mohou těšit na překrásný výhled na šumavské koruny stromů, didaktické interaktivní zastávky pro děti a nejdelší suchý tobogán v České republice.

Stezka v délce 675 metrů z dřevěné konstrukce je citlivě zasazena do smíšeného lesa na vrcholu Kramolína nad Lipnem nad Vltavou, je celá bezbariérová a je přizpůsobena nejen jízdě s kočárky, ale i pro vozíčkáře. Zakončená je vysokou vyhlídkovou věží.

Unikátní je 52 metrů dlouhý tobogán s převýšením 24 metrů. O bezpečnost jezdců se postarají speciální podložky, které pomáhají upravit a případně i zredukovat rychlost. Tobogán lze využít i opakovaně. Návštěvníci mohou vystoupat po točitém schodišti, aniž by museli procházet opět celou stezku. Ke stezce se lze dopravit lanovou dráhou, autobusem nebo po turistické trase, cestu dolů je možné si zpestřit jízdou na terénní koloběžce, kterou si nahoře půjčíte a dole vrátíte.

Svou unikátností je Stezka korunami stromů Lipno přístupná nejširší možné věkové skupině návštěvníků. Stezka je otevřena celoročně, v období od července do září je otevírací doba od 9.30 do 19.00 hodin, v sobotu dokonce do 24.00 hodin. Ke stezce se lze dostat lanovkou, busem, na kole či pěšky.

Slavnostní otevření s bohatým doprovodným programem se koná 20. července od 12 hodin. Na návštěvníky čeká nabité odpoledne s ukázkou vzdušné akrobacie na šálách, vystoupení klaunů, pohádky pro děti či klauniáda, kdy si děti budou moci zasoutěžit v netradičních disciplínách. Programem bude provázet herečka Markéta Hrubešová a Muž roku 2009 Martin Zach.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...