Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Prázdninová romantika na Stezce korunami stromů Lipno

Zcela nevšední zážitek můžete mít během letních prázdnin na Lipně. Zdejší Stezka korunami stromů má každou sobotu prodlouženou otevírací dobu, a to až do půlnoci.

  • Publikováno: 14. 07. 2013

Chcete vidět neopakovatelný západ slunce nebo prožít noční romantickou procházku v korunách stromů, kdy osvětlení zajišťují speciální světla, která dotváří atmosféru? Pak se vydejte některou prázdninovou sobotu na Stezku korunami stromů Lipno. A aby vzpomínky byly dokonalé, připravili organizátoři pro „prodloužené prohlídky“ i hudební doprovod. Prodlouženou provozní dobu má i lanová dráha, která návštěvníky bezpečně dopraví na vrchol Kramolína.

Noční návštěvu Stezky korunami stromů Lipno si zcela jistě užijí jak páry, tak i rodiny s dětmi. Děti mohou samozřejmě využívat všechny atrakce, které Stezka nabízí ve dne. Vše je osvětleno a maximálně zabezpečeno.

„Večerní či noční procházka ztichlým lesem přinese mnohým zcela nový pohled na přírodu. Civilizace a ruch velkoměst nám dávají málo příležitostí okusit něco neobvyklého. To je důvod, proč jsme návštěvníkům chtěli umožnit zažít Stezku i v noci,“ prozrazuje okolnosti nočních prohlídek Filip Pekárek, ředitel Stezky korunami stromů.

Během července a srpna předvede v přírodní akustice své umění například orchestr Jihočeského divadla nebo světový kytarový virtuóz Štěpán Rak. Nicméně se nebude jednat pouze o klasiku. Na Stezce také zazní unplugged verze známých skladeb od skupiny Radiohead či populární muzikálové melodie. Za zmínku stojí i vystoupení klarinetového kvinteta. Návštěvníky jistě potěší i skutečnost, že noční koncerty jsou součástí běžného vstupného.

Stezku korunami stromů Lipno lze samozřejmě navštívit i přes den. Ideální kombinací je například využít lanovou dráhu pro cestu na Kramolín, prohlédnout si Stezku korunami stromů a pro cestu zpět dolů zvolit buď pěší cestičku lesem, nebo si vypůjčit koloběžky a vyzkoušet sjezd. Jede se po asfaltových lesních cestách. Cestu zvládnou téměř všichni od dětí až po babičky. Koloběžky lze jednoduše vrátit u spodní stanice lanové dráhy a vyzkoušet třeba i lanový park, který je součástí Active Park Lipno.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...