Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Plzeň v zimě pro děti

Město Plzeň sice neleží na horách, ale přesto si zde i v zimě můžete užít spoustu zábavy. Vyrazte do zábavně-naučné Techmánie, do bazénu, divadla, na kluziště nebo na motokáry. Určitě to bude…

  • Publikováno: 12. 11. 2012

Techmania Science Center v Plzni

Máte doma zvídávé dítko? Navštivte Techmania Science Center. Cílem Techmania Science Center je podnítit nebo posílit zájem veřejnosti o vědu a techniku a inspirovat děti a mládež ke spojení jejich profesní kariéry s výzkumem a technickými obory. Expozice jsou navrženy tak, aby návštěvník hravou formou přišel na určité technicko – přírodovědné zákonitosti.

Návštěvnou Techmania své děti zajisté zabavíte. Otevřeno je každý den od 9-17 hodin.

Vstupné 140/90 Kč

www.techmania.cz

 

Městský bazén Slovany

Plavecký areál města Plzně na Slovanech nabízí pro děti nejen vnitřní 50 metrový bazén, ale pro ty menší samozřejmě dětský vyhřívaný bazén, tobogán či dětské brouzdaliště. Nejen že si zaplavete, ale můžete si i zaslouženě odpočinout ve vířivce, relaxačním bazénu či páře nebo na divoké řece. Poté můžete navštívit restauraci, která je přímo v areálu bazénu, a dát si něco dobrého na chuť.

www.bazenslovany.cz

 

Divadla pro děti

Téměř každý den vás i vaše děti pobaví veselé a originální představení. Vyberte si z hraných nebo loutkových pohádkových příběhů v několika plzeňských divadlech.

Více informací včetně programu naleznete na:

Divadlo Alfa – www.divadloalfa.cz

Divadlo Jonáš – www.mestanskabeseda.cz

Divadlo Špalíček – www.spalicekplzen.cz

 

Volné bruslení

Pokud venku není zrovna pěkné počasí, nebo to ještě Bolevecké rybníky neumožňují, můžete si vyrazit zabruslit na zimní stadiony, které veřejné bruslení nabízí. Jedná se o Zimní stadion a stadion na Košutce.

Pro více informací:

www.skoda.cz

www.zimnistadionplzen.cz

 

Kluziště Ice Park Lochotín

Unikátní kluziště s bruslařskou dráhou na celoročně provozovaném umělém povrchu, v Centrálním parku na Lochotíně, je k dispozici od pondělí do pátku od 12:00 do 20:00. O víkendech, svátcích a prázdninách od 10:00 do 20:00. Vstup je pro veřejnost zdarma.

www.icepark.cz

 

Pivovarské muzeum

Prožijte příběh piva od starověku do současnosti. Navštivte se svými dětmi původní právovárečný dům z 15. století a poznáte tajemství výroby piva nebo způsoby jeho podávání a pití. Expozice mapuje jak historii tohoto domu, tak i samotné Pivovarské muzeum. Nabízí se zde také speciální výukové programy pro školy. Prohlídka je zpestřena zvukovým průvodcem, se kterým se dá volně procházet expozicí.

www.prazdrojvisit.cz

 

Plzeňské historické podzemí

Přímo v budově Pivovarského muzea je vstup do další památky města Plzně, a to do Plzeňského historického podzemí. Chodby jsou dlouhé asi 20 km a jsou rozčleněny do třech podlaží. Vaše děti budou určitě nadšené, když budou procházet labyrintem sklepů a chodeb. Prohlídku oživí i zvukový průvodce.

www.plzenskepodzemi.cz

 

Motokáry

V Plzni, v garážích U Ježíška je otevřena zcela nová krytá motokárová dráha, která je v zimě vyhřívaná. Hlavní myšlenkou zábavného centra je, aby si každý návštěvník užil zábavu. Tyto motokáry umožňují i těm nejmenším účastnit se jízdy. Připraveny jsou motokáry nebo elektrická autíčka, na kterých mohou jezdit již děti od 2 let. V dopoledních hodinách jsou navíc připraveny programy pro školy a školky. Jedna z ideálních možností, jak zabavit své děti, navíc pokud venku prší nebo je zima.

www.motokart.cz

 

 

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...