Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Park Mirakulum otevře sezonu s řadou novinek, Rodinným dnem a historickými pantografy

Nové lesní město, lanové centrum v korunách stromů, stovky metrů podzemních chodeb, přidaná obří trampolína nebo tubingová dráha. Park Mirakulum v Milovicích se připravuje pro nadcházející…

  • Publikováno: 20. 03. 2016

Návštěvníci na ploše více než deseti hektarů najdou v nadcházející sezoně nejen nové atrakce a herní prvky, ale rovněž rozšířené občerstvení, zeleň a množství dalších překvapení. Mirakulum tím dostojí pověsti jednoho z nejvyhledávanějších areálů pro rodiny v České republice.

Poprvé v letošní sezoně se Mirakulum veřejnosti otevře v sobotu 16. dubna. A hned velkolepě pojatým Rodinným dnem s Tankodromem. Tradičně vyhledávaný program opřený o ukázky vojenské techniky nebo bitevní strategie letos doplní i ROPID s historickými vozidly v rámci Regionálního dne Pražské integrované dopravy.

Na železniční lince S20 Praha – Milovice budou za běžné jízdné pendlovat krásné elektrické soupravy řady 451, tzv. „Pantografy“ a také historická souprava patrových vozů tažená elektrickými lokomotivami „Bobina“. Z milovického nádraží do Mirakula dovezou cestující pro změnu historické autobusy dopravce OAD Kolín.

Novinky budeme zpřístupňovat postupně. Rozsáhlá lesní zóna bude dokončena v květnu. Něco z toho, na čem pracujeme od uzavření parku loni v listopadu, už ale budou moci návštěvníci vyzkoušet od začátku sezony. Mimo rozšíření herní atraktivity pracujeme i na zlepšení v oblasti gastro a to hlavně co se týče nabídky, zvýšení kvality a servisu. Kvalitní jídlo za dobrou cenu musí být nedílnou součástí Parku,“ uvádí majitel Parku Jiří Antoš.

V Mirakulu samotném čeká 16. dubna na Rodinném dni na všechny cestující z historického vlaku sleva na vstupném. A zároveň zlevněné jízdné po úzkokolejné parní železnici spojující park se sousedním Tankodromem. I zde bude probíhat pestrý živý program čítající tankové bitvy, jízdy na bojových vozidlech, přehlídku vojenské techniky, lety helikoptérou a mnoho dalšího. Podrobný program na www.mirakulum.cz.

Až do konce dubna bude park přístupný jen o víkendech, od května už bude v provozu každý den vyjma pondělků od 10:00 do 18:00.

Mirakulum a Tankodrom Milovice, dva sousedící areály plné různorodé zábavy, se v sobotu 16. dubna opět spojí – a vytvoří tak den nezapomenutelných zážitků hned na začátek nové sezony 2016. Od 10 do 18 hodin budou návštěvníci moci zakusit věci, které se běžně nenabízejí.

Nezapomenutelné jízdy na obrněných transportérech BVP, Hummerech H1 nebo Tatrách 813 příjezd vojenské kolony, jízdy na čtyřkolkách nebo lety vrtulníkem patří k velkým magnetům. Každý Rodinný den je využijí stovky malých i velkých návštěvníků.

Kluci všech věkových kategorií ocení třeba prohlídku americké základny z Vietnamu, výcvikovou dráhu US Army, kdokoliv si může zahrát paintball nebo se podívat na dobovou ukázku vojenských bitev. Za tímto programem se návštěvníci Mirakula mohou vypravit pěšky nebo po úzkokolejné železnici.

Vedle živých akcí čekají na návštěvníky Tankodromu například podzemní vojenská základna, vietnamská vesnice a samozřejmě nechybí ani výstava vojenské techniky. Podél tratě je možné v ohradách vidět ovečky, jelena a laně, krávy, oslíky, koně, lamy či kozy. Také Tankodrom přinese v nové sezoně několik novinek. Patří mezi ne obří pískoviště, kontaktní zoo s mini kozami nebo účast na krmení krav – skotského náhorního plemena.

Báječní bubeníci a Kouzelník Navaro

Hned na první víkend v letošní sezoně si Mirakulum připravilo lákavý živý program. Tokhi & the Groove Army dá možnost intenzivně pocítit energii bubnů, zažít ji, naladit se na ní a zejména se ji naučit více vnímat. Účastníci se přizpůsobí jednotnému rytmu a ten se spojí v úžasný, fungující celek. Dětské publikum se aktivně a s velkou radostí zapojuje do vystoupení Kouzelníka Navara. Jeho komické scény se střídají s efektními triky a kvalitními žonglérskými kousky.

V neděli 17. dubna to v mirakulovském amfiteátru rozbalí Čiperkové – interaktivní zábavný pořad pro děti, ve kterém se zpívají písničky a děti se učí tancovat. Nedělení odpoledne se s nimi bude střídat Kouzelník Roberto, jenž svými klaunskými čísly rozesměje a pobaví publikum od nejmenších po dospěláky.

Proměnit skvělý nápad ve skutečnost!

Park Mirakulum již pátým rokem nebývale vzkvétá. Dokonale promyšlený projekt učinil z bývalého cvičného vojenského prostoru ruských okupačních vojsk kouzelnou zemi. Jiří Antoš dokázal díky značnému úsilí přetavit odvážný nápad ve fantastickou oázu plnou zábavy, zážitků, ale také poučení. Firma TR Antoš se již mnoho let budováním originálních dětských hřišť zabývá a Park Mirakulum je pouze potvrzením toho, že svou práci umějí dobře.

PROVOZNÍ DOBA V ROCE 2016

DUBEN: pouze soboty a neděle 10.00–18.00

KVĚTEN, ZÁŘÍ: úterý – neděle 10.00–18.00

ČERVEN, ČERVENEC, SRPEN: každý den 10.00–18.00

ŘÍJEN: pátek – neděle 10.00–18.00

Registrované školy a školky mohou přijíždět již na 9.00.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...