Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Netradiční kreativní materiály pro školy, školky i letní tábory

Nadšení dvou mladých žen a snaha podpořit kreativitu dětí nejen v mateřských školkách daly za vznik zajímavému obchodu s výtvarným materiálem. Vládnou mu předpřipravené výřezy z kartonu, ale…

  • Publikováno: 09. 05. 2017

Jak vás napadlo zřídit si kreativní e-shop?

Začínaly jsme s projektovými kartonovými tabulemi pro základní školy na prezentace školních projektů. Vycházely jsme z toho, co ve škole potřebovaly naše vlastní děti. Kreativní materiál byl z počátku pouze malým doplňkem našeho sortimentu. Postupem času jsme s tabulemi začaly navštěvovat i mateřské školy, které na nich tvoří různá divadla, hrady a malé obchůdky. Postupně se nám zvyšuje poptávka i po kreativním materiálu jako jsou různé šablony, výřezy, různá razítka z pěnovky a věcí z filcu, takže stále přidáváme nový sortiment. Neustále něco tvoříme, ať již s vlastními dětmi, nebo v rámci různých dílniček ve školách a na akcích. V dnešní době má náš eshop přes 1000 položek. 

Jaké typy zboží a materiálů pro tvoření nabízíte? V čem jste specifičtí?

Nabízíme různé výřezy a šablony z tvrdého kartonu, ze dřeva a z pěnovky spolu s univerzálními materiály jako jsou samolepících kamínky, knoflíky, magnety atd. Jsme specifičtí především tím, že si kartonové a dřevěné výřezy samy navrhujeme, před výrobou je vždy konzultujeme s vyučujícími ze ZŠ i MŠ.  Kartonové výřezy vyrábíme z tuhého bílého materiálu, aby se nekroutily ani po namalování vodovými barvami. U našich výrobků se snažíme, aby byly co nejvíce interaktivní – prošívací, pohyblivé, zavěšovácí atd. Veškerý sortiment před prodejem testujeme na dětech, abychom přesně věděly, jak staré děti to zvládnou a co je na tom baví. Děti nás vždy překvapí tím, že dokáží vymyslet ještě více použití a variant než my.

Kartonové a dřevěné výřezy prodáváme po kusech v libovolném množství,  dovážené zboží máme naopak většinou v baleních po 5 a více kusech, což je ideální pro větší skupiny dětí – na tábory, do MŠ, ZŠ a volnočasových center.  Specifičnost našeho eshopu spočívá ale také v tom, že se u nás najde ode všech materiálů něco – karton, dřevo, pěnovka, vyškrabávací obrázky, pískové mandaly, samolepky, šití, filcové tvoření atd., navíc je vše přehledně roztříděné dle jednotlivých ročních období a událostí ovlivňujících dětskou tvorbu. 

Které produkty vám přijdou nejzajímavější, na které jste hrdá?

Určitě bych vyzdvihla naše kartonové výřezy. Z nich se letos nejvíce prodávala velikonoční prošívací slepička. Její úspěšnost spočívá zejména v tom, že je to polotovar a dává tedy prostor fantazii, jak si ji děti dotvoří. Podobně úspěšná jsou i prošívací kartonová srdíčka. Na léto chystáme polotovar velkého lapače snů, dívčí loutku, berušku s pohyblivými krovkami atd.

Z dřevěných výřezů je nejúspěšnější série 3 různých stromů se stojánkem (25 cm vysokých) – velmi prodávaný prošívací vánoční strom, univerzální strom s větvemi k celoroční tvorbě a prošívací listnatý strom, ze kterého lze výběrem vhodných korálků vytvořit strom s plody či kvetoucí strom. 
Jako třetí nejoblíbenější produkt, bych zmínila pěnová razítka. Jednotlivá razítka jsou velká kolem 10 cm (ideální pro malé ručky), v tématické sadě jich bývá 10-12 různých kusů a děti je milují. Nejprodávanější druhy jsou razítka květiny, vločky, listy, farma, čarodějnice atd.

Umíte uspořádat i dílničku ve škole nebo ve školce?

Ano, dílničky děláme poměrně často, ale vzhledem k časovým možnostem pouze v bližším okolí.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...