Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Neobyčejný výhled i trochu tajemna na Lichnici

Také jste si všimli, že uspěchaný stereotyp všedního života je občas třeba vyměnit jiným prostředím a mimořádnými žážitky z osobního poznání dosud nenavštívených hezkých míst naší země? Máme pro…

  • Publikováno: 08. 06. 2011

Pokud Vás úvodní odstavec zaujal, pak neváhejte a uskutečněte návštěvu zříceniny gotického hradu Lichnice, která se nachází v severozápadním výběžku Železných hor poblíž  města Třemošnice v okrese Chrudim. Třemošnice je konečnou stanicí Českých drah ze směru od Čáslavi – od Pardubic a Chrudimi dojedete drahou do Prachovic. Autobus Vás může dovést až na parkoviště v obci Podhradí jejíž název je jistě dostatečně výmluvný.

Z prostorného hradního nádvoří je nádherný výhled do Čáslavské  kotliny i na opačnou stranu směrem na Seč. Budete stát přímo nad Lovětínskou roklí a pokocháte se krásou  okolní krajiny, lesů i polí. Výroky mnohých návštěvníků v pamětní knize návštěv nešetří slovy chvály o kráse tohoto koutu naší vlasti. Průvodkyně Vás seznámí s historií hradu a tragickým příběhem Lichnické panny Milady a zazděné  paní  Kateřině z Kosti, pošle Vás do hradního sklepení.  V obci podhradí poutá pozornost návštěvníků také památný strom zvaný Žižkův.

Budete cítit cestování v čase.  V letní sezoně probíhají na nádvoří hradu gotické slavnosti, rytířská klání, hudební produkce a jarmarky.

Podle Vašich časových možností je možné navštívit Sečskou nebo Pařížovskou přehradu a také zámek Žleby s oborou.

Věříme, že svého  rozhodnutí, navštívit Lichnici, nebudete litovat.

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...