Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Národní zahájení Festivalu muzejních nocí v Plzni

V pátek 20. května 2011 se uskuteční zahájení již 7. ročník Festivalu muzejních nocí, který bude probíhat ve dnech 20. května až 11. června 2011.

  • Publikováno: 16. 05. 2011

Festival zastřešuje jednotlivé akce muzeí a galerií, poskytuje platformu pro společnou kooperaci a také pro lepší informovanost veřejnosti o nabídce našich kulturních institucí.
Festival se tak stal ojedinělou akcí – významným kulturním a společenským fenoménem, který nemá svým rozsahem v Evropě obdoby.

Narůstající úspěch jednotlivých ročníků festivalu dal vzniknout myšlence slavnostního Národního zahájení festivalu, které se tak stalo novým prvkem Festivalu muzejních nocí v České republice.

A nejen jeho, ale celé soustavy mediálních kampaní, které pořádá Asociace muzeí a galerií ČR ve snaze mediálně zviditelnit obor muzejnictví a ke kterým také patří Národní soutěž muzeí Gloria musaealis a tematická kampaň „Muzea a 20. století“.
Tato zahajovací slavnost se stává každoroční tradicí konanou vždy pod záštitou jednoho z krajů a ve spolupráci s Asociací krajů České republiky.

V pořadí již čtvrté slavnostní Národní zahájení Festivalu muzejních nocí proběhne dne 20. května 2011 v prostorách Západočeského muzea v Plzni od 18.00 hodin.

Akce se uskuteční pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Milana Chovance a primátora Statutárního města Plzně Martina Baxy. Partnerem národního zahájení je a záštitu VII. ročníku poskytla Asociace krajů ČR.
Mediálním partnerem akce jsou Literární noviny. Národního zahájení Festivalu muzejních nocí se zúčastní zástupci Ministerstva kultury ČR, Asociace muzeí a galerií ČR, Českého výboru ICOM, krajů a krajských úřadů a další hosté z celé České republiky včetně zástupců členských institucí Asociace muzeí a galerií ČR, zejména těch, kteří předchozího dne převzali v Pantheonu Národního muzea Ceny Gloria musaealis. Toto slavnostní zahájení je pro ně příjemnou příležitostí prezentovat výsledky své práce a také prostorem pro setkání a vzájemný dialog s dalšími kolegy i se širokou laickou veřejností, pro níž jsou aktivity sbírkotvorných institucí – muzeí a galerií – určeny především.

Na slavnostní Národní zahájení festivalu naváže Plzeňská muzejní noc a festival vyvrcholí v sobotu 11. června 2011 již osmým ročníkem Pražské muzejní noci.

Program Národního zahájení Festivalu muzejních nocí 2011 v hlavní budově Západočeského muzea v Plzni:
17:00 – 18:00 prezence účastníků
18:00 – 18:45 slavnostní zahájení VII. ročníku Festivalu muzejních nocí 2011 v přednáškovém sále muzea
18:45 – 19:15 prezentace vítězů IX. ročníku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis
19:15 raut v prostorách muzea
20:00 začátek Plzeňské muzejní noci


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...