Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Muzejníci z celé republiky zamířili na Chaloupky

Každý rok se muzejní pracovníci z celé republiky setkávají na takzvaném Veletrhu muzeí ČR. Vždy je hostitelem některé muzeum a pro ty ostatní připraví program, který odpovídá zvolenému tématu.…

  • Publikováno: 30. 05. 2017

Za praktickými ukázkami odvezl autobus na padesát muzejních pracovníků do nedalekého ekocentra Chaloupky o.p.s., které se environmentální výchovou zabývá více než dvacet let. A to nejen výchovou dětí, ale také vzděláváním pedagogických pracovníků a lektorů.

Na Chaloupkách čekal účastníky veletrhu bohatý program složený především z praktických ukázek, jak učit o přírodě v přírodě. Toto je totiž zkladní filozofie tohoto ekocentra. Rozděleni do několika skupin bádali v krajině a následně výsledky svých pozorování prezentovali, vyzkoušeli si, jak se cítí žába, nebo se zamysleli nad smyslem a způsobem tvorby regionálních učebnic. S tím vším mají na Chaloupkách nedaleko Třebíče bohaté zkušenosti.

Zážitkem přímo kulinářským byla návštěva zemědělské farmy v nedalekých Zašovicích, kde rovněž probíhají výukové programy pro školy. Od mateřských po střední. Žáci a studenti – v tomto případě nahrazeni muzejními pracovníky mohli práci na farmě nejen z blízka pozorovat, ale vlastnoručně si i vyzkoušet, jak se z podojeného mléka získává lahodný tvaroh či sýr. Komu zachutnal, mohl si produkty zašovické farmy zakoupit.

Třetí veletržní den zamířil autobus na opačnou stranu, aby si mohli prohlédnout Národní přírodní rezervaci Mohelenská hadcová step. Území, které díky rozmanitosti fauny a flóry patří mezi nejcennější lokality nejen v České republice, ale i v Evropě. Termín návštěvy byl vybrán správně, neboť v tomto období step opravdu krásně kvete.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...