Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Mirotické setkání loutek a hudby již posedmé

Jako každý rok - letos již posedmé - se bude konat v Miroticích populární festival loutek a hudby. Pro velký úspěch se z dvoudenní akce vytvořila akce třídenní.

  • Publikováno: 23. 05. 2010

Festival “Mirotické setkání loutek a hudby” si vybudoval své pevné místo jako významná kulturní událost Jihočeského kraje, na kterou se sjíždějí návštěvníci z celé republiky.

Již po léta si udržuje výbornou úroveň a návštěvníci rozhodně nebudou zklamáni ani letos.

Pro letošní léto byli pozváni tito oblíbení divadelníci a muzikanti: Teátr Víti Marčíka, Karel Plíhal, Divadlo Já to jsem (Víťa Marčík ml.), Jan Budař a Eliščin band, Vojta Vrtek, Lety mimo, Divadlo LokVar, Timudej, Slovenská sekce Divadla v Dlouhé, Toxigue, BILBO Compagnie, Wocaties band, Pavel Vangeli, Kosteláček – dětský pěvecký sbor, Divadlo Tichý Jelen, Zdeněk Korčián a studio GaGa při divadle B. Polívky, Divadlo Jiskra, Písečtí loutkáři, Ponožky pana Semtamťuka, Divadlo proti sobě.

Předběžný program je již možné nalézt na oficiálních stránkách akce.

Bohatý bude i doprovodný program. Na návštěvníky čeká například výstava obrazů Jaroslava Mikoláše Vojny (pravnuka Mikoláše Alše), povídání s Jaroslavem M. Vojnou a s prapravnučkou loutkáře Matěje Kopeckého, Virginií Josefou Hněvkovskou – Kopeckou, výstava obrazů Petra Hilského, ukázka vyřezávání motorovou pilou – Martin Komárek (mistr světa v timbersportu), výtvarné dílny s Marcelou Brejchovou, kejklířský kurz Vojty Vrtka, soutěž ve zpěvu a recitaci, soutěž v malování, horolezecká stěna, koně, lodičky, chůdy, petangue nebo soutěže spolku Ententyky.
Mirotickým setkáním loutek a hudby bude provázet herečka Perla Kotmelová.

Sedmý ročník Mirotického setkání loutek a hudby se uskuteční ve dnech 13. – 15. srpna 2010.

Třídenní festival se letos uskuteční pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly.

mirotickesetkani.sweb.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...