Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Letošní Bambiriáda navazuje na tradice

„Už nás znáte? Jsme zde znovu 25 let“ – pod tímto mottem se letos uskuteční Bambiriáda. Již šestnáctý ročník této jedinečné celorepublikové akce pořádané Českou radou dětí a mládeže (ČRDM) se…

  • Publikováno: 06. 05. 2014

Bambiriádními městy jsou Blansko,  České Budějovice, Český Těšín, Chrudim, Ivančice, Krnov, Kyjov, Liberec, Náchod, Ostrava, Plzeň, Praha, Šumperk, Třinec  a Zlín. Hlavním cílem Bambiriády je každoročně prezentace celoroční, pravidelné činnosti rozmanitých dětských organizací a spolků.

„Dětská a mládežnická sdružení mají přitom v naší republice úctyhodnou tradici. Většina byla často trnem v oku autoritářským režimům pro svoji touhu po volnosti, kvůli podpoře aktivního přístupu a výchově k osobní zodpovědnosti členů. Připomeňme si proto, že je tomu již 25 let od událostí, jež rozhodly o tom, že se náš sektor může rozvíjet svobodně a podle svých představ. Bambiriáda jako prostor pro vzájemné seznámení rodičů a jejich ratolestí, sdružení dětí a mládeže i „domečků“ a středisek volného času, je k tomu zajisté vhodnou příležitostí,“ řekl Aleš Sedláček, předseda České rady dětí a mládeže.

Účast Armády České republiky na Bambiriádě je již tradicí. Na vojáky, jejich zbraně, techniku a vybavení se návštěvníci mohou těšit tentokrát ve všech „bambiriádních“ městech, pouze s výjimkou Třince. Do akce se dále zapojí i příslušná Krajská vojenské velitelství, ať již ve fázi její přípravy či přímo v rámci jednotlivých ukázek, a také Univerzita obrany Brno.

Návštěvníky Bambiriády čeká bohatý program plný zábavy i soutěží, vstup je zdarma.

Mezi partnery Bambiriády patří již historicky Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy,  Armáda České republiky, Ministerstvo obrany a Zastoupení Evropské komise v ČR. Dalšími partnery jsou České dráhy a Aquapalace Praha. Mediálními partnery jsou deník Právo, Učitelské noviny, tituly Maminka, Mateřídouška, Sluníčko, Alik.cz, Peknyden.cz a Borovice.cz.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...