Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Letní akce Hudební mládeže ČR se blíží

Už jen měsíc zbývá do prázdnin, doby konání desetidenních letních akcí Hudební mládeže – Letní školy 2012 v Třeboni a Letního tábora 2012 v Poděbradech.

  • Publikováno: 02. 06. 2012

Letní škola letos proběhne v termínu od 2. do 11. července, Letní tábor od 15. do 24. srpna 2012.

Setkají se přitom převážně studenti ve věku od 15 do 23 let a významné osobnosti české kultury.
Pozvání na sedmnáctý ročník Letní školy přijali: astrofyzik Jiří Grygar, režisérka Hana Kofránková, překladatel Martin Hilský a další.

Pořadatelem Letní školy a Letního tábora je Hudební mládež České republiky, největší nezisková organizace dětí a mládeže v ČR zaměřená na umění a kulturu. HM ČR podporuje mladé tvůrce a mladým lidem se zájmem o hudbu a další druhy umění nabízí možnost setkávání na festivalech, seminářích a řadě dalších akcí. Je členem mezinárodní organizace Jeunesses Musicales International se sídlem v Bruselu. Ta sdružuje jednotlivé národní organizace Jeunesses Musicales (Hudební mládeže) ve více jak 45 zemích světa.

Téma letošní Letní školy HM je MAGIE UMĚNÍ. Na účastníky čeká na třeboňském zámku řada divadelních, tanečních, fotografických, filmových, literárních a hudebních workshopů. Důležitou součástí programu jsou také setkání s významnými a zajímavými osobnosti české kultury, které společně s frekventanty Letní školy hledají odpovědi na otázky kulturní, společenské i intelektuální.

Letní tábor HM je určen pro aktivní hudebníky, zpěváky a tanečníky a nabízí intenzivní spolupráci se zkušenými lektory hudebních a tanečních kurzů i prázdninovou atmosféru lázeňského města. V letošním roce čeká účastníky mimo jiné workshop s perkusistou Milošem Vacíkem.
„Tábor je úžasná příležitost pro každého muzikanta, zpěváka, tanečníka a dnes můžeme říci třeba i mladého nadějného herce, aby se tady nějakým tvořivým způsobem realizoval,“ vysvětluje Pavel Smrkovský, předseda Hudební mládeže.

Pro mladší zájemce (10 – 14 let) je letos poprvé pořádán Dětský hudební tábor HM.

Elektronické přihlášky a aktuální informace o všech akcích HM jsou k dispozici na internetových stránkách.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...