Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Ledová Praha 2014 zaznamenala rekordní účast

Letošní Ledová Praha proběhla tradičně po pololetním vysvědčení, ve dnech 31. ledna - 2. února. Borovice.cz byla mediálním partnerem akce.

  • Publikováno: 13. 02. 2014

Ledová Praha 2014 zpestřila dětem pololetní prázdniny a přilákala do Prahy tisíce malých návštěvníků, kteří tak mohli poznávat historické a kulturní pamětihodnosti. Do české metropole zamířily nejen jednotlivci, ale děti se sem podívaly i v rámci školních a oddílových výletů.

Tento rok jsme zaznamenali rekordní počet účastníků, rozdáno bylo 12 400 modrých kartiček, opravňujících ke zvýhodněnému vstupu na celý program.

Pro děti bylo připraveno přes třicet volných či zvýhodněných vstupů. Podívat se mohly třeba do expozic Národního muzea, Muzea Policie ČR, Uměleckoprůmyslového muzea, Strahovského kláštera, Staroměstské radnice, Muzea pražských pověstí a strašidel, Lorety a na spoustu dalších zajímavých míst.

Účastníci si také mohli prohlédnout historické sály budovy Senátu, projet na lodích Pražskými Benátkami, navštívit festival her a fantastiky Pragoffest či vyjít do oblasti Starého Města na vycházku se strašidly. Také se mohli zapojit do hledání kešek v rámci geocachingu na Ledové Praze.

Nabídkový program byl dále rozšířen o možnost návštěvy kulturních přehlídek v rámci Pionýrského Sedmikvítku. Ukázky zájmové činnosti v oblasti kultury mohly být pro řadu dětí inspirací k obdobné činnosti.

Tradiční poděkování za pomoc patří především školám, které tradičně zajišťují azyl, a také spoustě institucí, které umožňují dětským návštěvníkům vstup zcela zdarma nebo poskytují značnou slevu. Základní nabídka byla určena nejen pro kolektivy dětí (oddíly, kluby, domy dětí, dětské domovy, školní třídy), ale i pro rodiny s dětmi z Prahy a okolí.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...