Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Kam o víkendu? Na 13. Festival historických řemesel na hradě Šelmberk

Dvoudenní naučně zábavná akce zahrnuje ukázky více než 20 historických řemesel od období laténu do 18. století s možností pro děti i dospělé aktivně se zapojit do vybraných aktivit.

  • Publikováno: 22. 05. 2018

V rámci této dvoudenní naučně zábavné akce budou mít návštěvníci možnost zhlédnout více než 20 jedinečných živých ukázek historických řemesel od období laténu do 18. století. Mohou se také interaktivně zapojit do vybraných aktivit a získat tak pamětní listinu či další ceny v rámci slosování. Seznámí se nejen s historií jednotlivých řemesel, ale poznají také vlastnosti různých materiálů, stovky kusů nářadí a další vybavení dílen, odění a zvyky jednotlivých řemeslníků. Novinkou letošního ročníku budou navíc tematické populárně-naučné přednášky v jednotlivých řemeslných dílnách a rovněž interaktivní vystoupení znázorňující stavební postupy středověku.

Součástí akce je také doprovodný program, ve kterém vystoupí například hudební skupina Dei Gratia z Tábora a další hosté. Ve specializovaném obchůdku bude možné zakoupit originální výrobky účinkujících řemeslníků, odbornou řemeslnou literaturu, pomůcky a nářadí.

Denní program po oba dny bude probíhat od 10 do 17 hodin, sobotní večerní hudební program od 20,30 hodin (Muzika Dei Gratia a rockový koncert skupiny L.T.A.).

Mediálním partnerem festivalu je Český rozhlas České Budějovice. Výtěžek z akce je určen k provozu a rozvoji Historicko řemeslně vzdělávacího centra Šelmberk.

Další informace na www.centrumselmberk.cz.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...