Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Kam na výlet? Přeci do Plzně!

Ideálním cílem rodinného či školního výletu je město Plzeň. Rodiče i učitelé tu najdou pestrou paletu možností, jak děti pobavit, a sami se zde také určitě nebudou nudit.

  • Publikováno: 19. 03. 2013

Historické jádro Plzně skýtá mnoho možností, jak zábavně poznat současnost i historii královského města, které bylo založeno na sklonku 13. století. Díky výhodné poloze se Plzeň záhy stala centrem hospodářského i kulturního života celých západních Čech, jak o tom svědčí množství zachovaných památek. Městu již tenkrát dominoval ohromný chrám sv. Bartoloměje s věží, která je dodnes nejvyšší kostelní věží v České republice – měří 102,26 m. Než na ni vystoupíte, pravděpodobně se pěkně zapotíte, neboť musíte zdolat 301 schodů na ochoz ve výšce 62 m. Odměnou vám bude nádherný rozhled po celé Plzni. Obdivovat můžete renesanční radnici se sgrafity, která mimo jiné zobrazují významné české panovníky, a určitě nezapomeňte navštívit model historického města v zadní místnosti mázhauzu radnice.

Když už jste se podívali na Plzeň shora, zkuste pro změnu sestoupit do podzemního labyrintu chodeb, sklepů a studní, který se rozkládá pod celým historickým jádrem města. Historické podzemí je druhým prohlídkovým okruhem Pivovarského muzea, které má samo o sobě nesmírnou hodnotu díky autentickým pivovarnickým expozicím. Dozvíte se tu vše o historii pivovarnictví od nejstarších dob až do vzniku velkých průmyslových pivovarů.

Velké i malé kluky bude zajímat historická městská zbrojnice v Západočeském muzeu, holčičky možná dají přednost krásným marionetám v Muzeu loutek na náměstí Republiky. Malé děti se určitě budou bát v Muzeu strašidel, doporučujeme proto, abyste je za odměnu vzali do některé ze zdejších výtečných cukráren.

www.plzen.eu

 

 

Zoolologická a botanická zahrada města Plzně

V mimořádně atraktivním areálu plzeňské zoologické a botanické zahrady je možné strávit celý den. Kromě prohlídky výběhů cizokrajných zvířat si nenechte ujít návštěvu zdejšího vesnického statku Lüftnerka s kolekcí domácích zvířátek (možno hladit i krmit).

Letošní sezóny v zoologické zahradě začne už 30. března. V období Velikonoc se sem svezete z náměstí Republiky výletním vláčkem (dále jezdí jen v letních měsících). Navíc se po celou sezónu můžete zúčastnit sokolnických výcviků či komentovaného krmení zvířat. O Velikonocích otevírá po zimní přestávce i Dinopark s velkým počtem pohyblivých, zubatých a řvoucích praještěrů. Poblíž Zoo najdete kromě Dinoparku i Dům pohádek, který předškoláčky zavede do říše pohádek a večerníčkových postaviček.

www.zooplzen.cz

 

 

Science centrum Techmania

V areálu bývalých Škodových závodů se nachází jedinečné Science Centrum Techmania, které nabízí spoustu programů pro malé i velké „výzkumníky“.

Ty nejmenší zaujme expozice “MáToHáček“ se sbírkou zajímavých hlavolamů a her. Starší děti i dospělé bude zajímat expozice RICE, v níž mohou prozkoumat netradiční technologie a přístroje, které používají vědečtí pracovníci.

Rozlehlá montovaná konstrukce umístěná přímo v hlavní hale Techmanie od 5. 3. 2013 představuje např. magnetické dělo, vystřelující obruče do výšky až dvou metrů, či ferrufluid, tedy magnetickou kapalinu, která dokáže téct do kopce. Pozoruhodný je i elektronický hudební nástroj Theremin, na nějž člověk může hrát, aniž by se jej fyzicky dotýkal. Točivé magnetické pole je zase základem hravého exponátu s názvem Závod autíček. Neuvěřitelně zábavný svět vědy a techniky vás zcela pohltí, proto je zde zajištěno i občerstvení. Můžete zde zůstat a hrát si libovolně dlouho.

www.techmania.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...