Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Již podvacáté sedmé projděte Prahou plnou strašidel

Závod probíhá v lednovém podvečeru v ulicích staré Prahy. Ukáže schopnost orientace ve městě, u mladších vyzkouší jejich odvahu a zajistí příjemně strávené odpoledne.

  • Publikováno: 06. 01. 2011

Ze tmy jedné z pražských uliček vybíhá tříčlenná skupina. Udýchaně se zastaví pod lampou a jeden z nich vytahuje z kapsy malý sešitek. Nad ním se rozvíjí živá diskuse.
„Říkám ti, je to pozpátku“
„Ale ani náhodou, musíš vynechat každé třetí, koukej: BAM“
Netrvá dlouho a skupina se dohodne, vytáhne mapu a zkontroluje směr. Po chvilce strávené na světle se opět vrhají do temnoty, kde na ně čeká další ze strašidel.

Každá soutěžní hlídka dostane na začátku informace o místech, kde se nacházejí strašidla. Jenže ne jen tak – zašifrované!
Když se závodníkům podaří šifry vyluštit, dozví se přesné názvy ulic. Pak je potřeba vzít do ruky mapu a snažit se tahle místa navštívit. Často výsledek není ani tak o umění luštit šifry jako o orientaci v mapě a prostoru.
To ale stále není všechno: teprve po nalezení strašidla je z půlky vyhráno – odevzdá se mu heslo, je-li správné, strašidlo za něj vydá důkazní lísteček. Tyto lístečky pak v cíli rozhodují – více lístečků = více bodů = lepší umístění.

Termínem XXVII.ročníku závodu bude sobota 8. ledna 2011. Sraz je na venkovním hřišti Sokola v Tyršově domě na Újezdě.

Závod se skládá ze dvou částí – závodu oddílů a závodu veřejnosti. Je tedy určen jak pro tříčlenné hlídky oddílů ve třech věkových kategoriích, tak i pro týmy (např. rodinné) do pěti osob bez věkového omezení.

www.strasidla.net


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...