Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jak vybavit dítě na tábor

Jede vaše dítě na tábor poprvé nebo už je ostříleným táborníkem a ví co si sebou vzít. Poradíme vám, jak se zařídit, pokud se vás týká první varianta. Je třeba mít na paměti, že poplatek za…

  • Publikováno: 11. 06. 2015

Většina táborů rozesílá rodičům seznam věcí, které je nutné vzít si sebou, pak je sbalení kufru pro dítě na tábor snadné. Ovšem nejen vy, co jste takový seznam nedostali, čtěte dále.

Jak se ubránit nepříjemnému dešti

Základním vybavením každého táborníka jsou dobře padnoucí gumovky, nikoliv pouze pevné boty, které nápor velkého deště udrží pouze krátký čas. Druhou nezbytností je kvalitní pláštěnka, nestačí slabá, ale doporučujeme pláštěnku z pořádného polyesteru se silikonovou úpravou. Dětem vysvětlete, že v gumovkách nesmí chybět ponožky a že rozepnutá pláštěnka s kapucí vlající pod krkem jim sucho nezaručí.

Jak vyzrát na sluníčko

Při slunečném počasí je nezbytná pokrývka hlavy, ať kšiltovka, klobouk, čepice nebo „na piráta“ uvázaný klasický šátek. Sluneční brýle mohou dětem překážet při hrách, přesto neváhejte přibalit i ty. A nezapomínejte na opalovací krém s dostačujícím faktorem vhodným pro naše zeměpisné podmínky.

Klidný a pohodlný spánek

Dbejte na kvalitní spací pytel, ať je v něm dětem dobře, v noci se zahřejí a naopak, ať jim při teplých nocích není přehnaně horko. Poraďte se při nákupu s odborníky. Na tábory, kde dětí nespí ve stanu s podsadou vybaveném matracemi, dejte dětem karimatku, určitě ne nafukovací matraci ani alumatku, která povrch moc nevyrovná a dítě se tak nevyspí pohodlně.

Jaké mít sebou oblečení

Volte věci, které mají vaše děti rády, jsou jim pohodlné, ale zároveň nejsou nejnovější a vám nebude líto, pokud budou nějakým způsobem zničeny během dobrodružných táborových her (smůla ze stromu, natržený rukáv o větev, polorozpadlé boty z vodní hry). Dětem vysvětlete, že mají mít jedno oblečení pouze na spaní a dejte jim sebou kvalitní dobře padnoucí obuv.

Na co ještě nezapomenout

Během tábora bude vaše dítě dále potřebovat ešus, dobrý zavírací nůž s pojistkou a v táborech uprostřed přírody repelent.

Zavazadlo

Všechno, co jsme v článku vyjmenovali, se musí vašim dětem vejít do nějakého zavazadla. Víte-li, že tábor není putovní, sbalte vše do kufru, který je hezky skladný na samotnou cestu autobusem a hlavně přehledný, což děti ve stanu později ocení, protože tam nemají prostor na vybalení celého zavazadla. V případě putovního tábora volte dobrý a kvalitní batoh, při jehož nákupu konzultujte váš záměr s odborníky.

Krásné léto a úspěšné tábory všem!


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...