Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Jak udržovat stanové plachty

Znáte to, vy co děláte tábory, čas od času je třeba udělat generální úklid stanových plachet a ještě častěji je nutná jejich malá drobná oprava, která ale není v našich silách. Firma TENT WOOD…

  • Publikováno: 05. 04. 2015

Praní

Ač se to nezdá, praní stanů není jednoduchá práce – vyžaduje znalost materiálů, zručnost a praxi. Důvodem není jen často velká plocha plachet a tedy i váha, ale také to, že stany jsou (například oproti největším běžným domácím textiliím – povlečení a prostěradlům) impregnované, což znamená, že nepropouštějí vodu. Výsledkem je to, že při praní vznikají kapsy s často vysokým objemem a tedy i váhou vody, které při nevhodně prováděném praní mohou látku poškodit.
Stany se perou v profesionálních velkoobjemových bubnových pračkách, pomocí speciálních odmašťovacích prostředků. Následně jsou stany usušeny.

Impregnace a její fixace

Dalším krokem je impregnační lázeň, po níž následuje fixace roztoku na látku pomocí horkého vzduchu. Tato technologie samozřejmě zachovává nejen impregnační, ale také protihnilobné a protiplísňové účinky impregnačního roztoku.
Toto je rozhodující fáze celé operace, která až třínásobně prodlužuje trvanlivost impregnace.

Opravy

U stanů firma Tentwood dělá opravy drobných trhlin, založení okrajů, doplnění utržených tkalounů a poutek, obšívání dírek, výměny zipů, aplikaci nových plachtových kroužků aj.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...