Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Iluzionista Pavel Kožíšek se pokusí o rekord!

Pavel Kožíšek je mág a iluzionista, který patří k české špičce v tomto oboru. Pošlete děti na tábor, kde pod jeho vedením proniknou do tajů čar a kouzel!

  • Publikováno: 07. 06. 2012

Jak trávíte konec školního roku a co plánujete na léto?

Před koncem školního roku jsme vyhlásili soutěž pro školy, kdo sesbírá nejvíce PET lahví a sestaví z nich nejdelší kouzelnickou hůlku na světě. A podle zpráv, které máme, budeme zapsaní do knihy rekordů. Hůlka bude fakt dlouhá. Léto strávím jako za mlada na táboře. Dostal jsem nabídku, která mě zaujala, a připravili jsme pro větší děti novinku, kouzelnický tábor.

Každý den během celého desetidenního turnusu se děti a náctiletí společně se mnou naučí krok za krokem jednoduchá, ale přitom velice efektní kouzla, která pobaví a příjemně zamotají hlavu kamarádům. Takže během našeho kouzelnického tábora se z každého stane opravdový kouzelník, mág a čaroděj! Na závěr tábora uspořádáme pro ostatní děti i společné kouzelnické představení. Asistenta na táboře mi při výuce bude dělat můj devítiletý syn Matyáš, který se už strašně těší a doslova odstříhává metr, kdy už pojedeme. Jedu totiž s celou rodinkou včetně našich dvou psích slečen, jorkšírských teriérů.

Jsem rád, že o tábor je opravdu zájem a lidé nám píší a volají, jestli tam opravdu budu děti osobně učit čarovat každý den. Ano. Jako študák jsem stihnul i tři tábory za léto, vždy mě to bavilo, původně jsem chtěl být učitelem. Ale ono stát na stupínku před tabulí nebo na jevišti je docela podobné. A děti jsou nejvděčnější publikum.

 

Věří  ještě vaše děti, že děláte skutečná kouzla, nebo vědí, že je vše jen trik?

Můj syn Matyáš, když byl ještě malý a viděl v divadle scénu, kde mě osm mnichů probodává hořícími hroty, tak křičel na celé divadlo: „Ne ne! To je můj tatínek!“ A teď, když je mu osm, tak už říká s přehledem: „Já vím, tati, to je jenom kouzelnický trik!“ Zásadní rozdíl je v tom, že malé děti vám jako kouzelníkovi věří, že opravdu dokážete zázraky. A s touto důvěrou je nesmíte zklamat.

Větší děti, které už vědí, že kouzla jsou pouze technické triky, se snaží přijít na princip triků, a pokud uděláte sebemenší chybičku, tak na ni nekompromisně a nahlas upozorní. V tom je rozdíl od dospěláků, kteří případnou drobnou chybu decentně přejdou mlčením. Zkrátka děti jsou pravdomluvné a u nich se nikdy nevyplácí na jevišti ani v životě chybovat, jinak vám to spočítají. Ne jako kouzelníkovi, ale i jako rodiči. Každý rodič jistě ví, o čem mluvím…

Máte dva syny, chtěl byste z nich mít také kouzelníky?

Každé dítě se samozřejmě snaží napodobovat rodiče, tak se o to snaží i můj starší syn Matyáš, ale popravdě bych byl raději, kdyby se vydal v budoucnu jinou profesionální cestou, protože sám nejlépe vím, jak je toto povolání náročné. Já jsem měl štěstí a moje děti by ho třeba zase nemusely mít. V umělecké branži platí dvojnásob, že na jedné straně je zvládnutí řemesla, nějaký ten talent a potom je strašně důležité právě to štěstí. Pokud ale je kouzlení pouze zábava a dětský koníček, tak rozhodně mohu doporučit. Moji kluci taky mají rádi, když si hrajeme a já jim nechávám mizet míček před očima a oni ho potom hledají. A samozřejmě, že kouzla také sami zkouší předvádět.

 

Dotkla se i kouzelníků celosvětová krize?

Na začátku ohlašované krize jsem se ptal kamaráda ekonoma, jestli se mám bát. A on měl tenkrát naprostou pravdu. Přesně odhadl, že bude méně komerčních představení typů různých firemních večírků. To je pravda. Ale také naprosto přesně odhadl, že krize se našeho divadla nedotkne, ba naopak. Vysvětlil mi, že naše divadlo je především divadlo pro rodiny s dětmi a rodiče si v době krize odpustí drahou zahraniční dovolenou nebo si nekoupí nové drahé auto, ale zábavu dětem vždy dopřejí. A u nás je cena vstupenky na dětské představení srovnatelná s cenou vstupenky do kina.

 

Máte divadelní prázdniny?

V létě máme omezený provoz, ale hrajeme. Naším pilotním pořadem pro dospěláky a větší děti v Divadle kouzel je show Magická esa, kde se můžete těšit na velké copperfieldovské iluze, kdy třeba procházím vrtulí obrovského ventilátoru, potom tam máme čtyřmetrovou skluzavku času, která změní člověka v malé dítě, nebo tam kolegyně střílím z děla. Pak uvádíme čtyři různé pořady pro naše nejmenší diváky. A pokud si v salonku Harry Houdini sáhnete na jeho hůlku, tak se vám prý splní i vaše tajné pření. Přijďte to vyzkoušet!

 

 

Jak trávíte konec školního roku a co plánujete na léto?

Před koncem školního roku jsme vyhlásili soutěž pro školy, kdo sesbírá nejvíce pet lahví a sestaví z nich nejdelší kouzelnickou hůlku na světě. A podle zpráv, které máme, budeme zapsaní do knihy rekordů. Hůlka bude fakt dlouhá. Léto strávím jako za mlada na táboře. Dostal jsem nabídku, která mě zaujala a připravili jsme pro větší děti novinku, kouzelnický tábor. Každý den během celého desetidenního turnusu se děti a náctiletí společně se mnou naučí krok za krokem jednoduchá, ale přitom velice efektní kouzla, která pobaví a příjemně zamotají hlavu kamarádům. Takže během našeho kouzelnického tábora se z každého stane opravdový kouzelník, mág a čaroděj! Na závěr tábora uspořádáme pro ostatní děti i společné kouzelnické představení. Asistenta na táboře mi při výuce bude dělat můj devítiletý syn Matyáš, který se už strašně těší a doslova odstříhává metr, kdy už pojedeme. Jedu totiž s celou rodinkou včetně našich dvou psích slečen, jorkšírských teriérů. Jsem rád, že o tábor je opravdu zájem a lidé nám píší a volají, jestli tam opravdu budu děti osobně učit čarovat každý den. Ano. Jako študák jsem stihnul i tři tábory za léto, vždy mě to bavilo, původně jsem chtěl být učitelem. Ale ono stát na stupínku před tabulí nebo na jevišti je docela podobné. A děti jsou nejvděčnější publikum.

 

Věří  ještě vaše děti, že děláte skutečná kouzla, nebo vědí, že je vše jen trik?
Můj syn Matyáš, když byl ještě malý, a viděl v divadle scénu, kde mě osm mnichů probodává hořícími hroty, tak křičel na celé divadlo: „Ne ne! To je můj tatínek!“ A teď, když je mu osm, tak už říká s přehledem: „Já vím tati, to je jenom kouzelnický trik!“ Zásadní rozdíl je v tom, že malé děti vám jako kouzelníkovi věří, že opravdu dokážete zázraky. A s touto důvěrou je nesmíte zklamat. Větší děti, které už vědí, že kouzla jsou pouze technické triky, se snaží přijít na princip triků a pokud uděláte sebemenší chybičku, tak na ni nekompromisně a nahlas upozorní. V tom je rozdíl od dospěláků, kteří případnou drobnou chybu decentně přejdou mlčením. Zkrátka děti jsou pravdomluvné a u nich se nikdy nevyplácí na jevišti ani v životě chybovat, jinak vám to spočítají. Ne jako kouzelníkovi, ale i jako rodiči. Každý rodič jistě ví, o čem mluvím…

 

Máte dva syny, chtěl byste z nich mít také kouzelníky?

Každé dítě se samozřejmě snaží napodobovat rodiče, tak se o to snaží i můj starší syn Matyáš, ale popravdě bych byl raději, kdyby se vydal v budoucnu jinou profesionální cestou, protože sám nejlépe vím, jak je toto povolání náročné. Já jsem měl štěstí, a moje děti by ho třeba zase nemuseli mít. V umělecké branži platí dvojnásob, že na jedné straně je zvládnutí řemesla, nějaký ten talent a potom je strašně důležité právě to štěstí. Pokud ale je kouzlení pouze zábava a dětský koníček, tak rozhodně mohu doporučit. Moji kluci taky mají rádi, když si hrajeme a já jim nechávám mizet míček před očima a oni ho potom hledají. A samozřejmě, že kouzla také sami zkouší předvádět.

 

Dotkla se i kouzelníků celosvětová krize?

Na začátku ohlašované krize, jsem se ptal kamaráda ekonoma, jestli se mám bát. A on měl tenkrát naprostou pravdu. Přesně odhadl, že bude méně komerčních představení typů různých firemních večírků. To je pravda. Ale také naprosto přesně odhadl, že krize se našeho divadla nedotkne ba naopak. Vysvětlil mi, že naše divadlo je především divadlo pro rodiny s dětmi a rodiče si v době krize odpustí drahou zahraniční dovolenou nebo si nekoupí nové drahé auto, ale zábavu dětem vždy dopřejí. A u nás je cena vstupenky na dětské představení srovnatelná s cenou vstupenky do kina.

 

Máte divadelní prázdniny?

V létě máme omezený provoz, ale hrajeme. Naším pilotním pořadem pro dospěláky a větší děti v Divadle kouzel je show Magická esa, kde se můžete těšit na velké copperfieldovské iluze, kdy třeba procházím vrtulí obrovského ventilátoru, potom tam máme čtyřmetrovou skluzavku času, která změní člověka v malé dítě, nebo tam kolegyně střílím z děla. Pak uvádíme čtyři různé pořady pro naše nejmenší diváky. A pokud si v salonku Harry Houdini sáhnete na jeho hůlku, tak se vám prý splní i vaše tajné pření. Přijďte to vyzkoušet!

 

 

Foto: Archiv Divadla kouzel

 


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...