Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Finále Svojsíkova závodu na Novojičínsku

Velké finále Svojsíkova závodu proběhne na Novojičínsku, poměřit své dovednosti přijedou nejlepší skautské týmy z celého Česk

  • Publikováno: 23. 09. 2015

V pátek 25. září se na příborské koupaliště sjede 28 chlapeckých a dívčích skautských družin, tedy asi 200 závodících dětí ze všech krajů České republiky, aby porovnaly své schopnosti, dovednosti a znalosti v široké škále disciplín.  Již od svých červnových vítězství v krajských kolech družiny plní celou řadu úkolů, které se promítnou do konečného pořadí. V sobotu 26. září proběhne ve Štramberku modul „Závod“, v Kopřivnici modul „Přežití“ a v neděli v Příboře moduly „Brány“ a „Zpětná vazba“.

Velké finále Svojsíkova závodu je určené pro skauty a skautky ve věku 11–16 let a je vyvrcholením tradiční postupové soutěže 4–8 členných skautských družin. Probíhá každé dva roky na třech úrovních – základní, krajské a celostátní. Cílem Svojsíkova závodu však není jen změření sil zúčastněných družin, ale hlavně podpora jejich fungování, spolupráce, obohacení oddílových programů a vedení k praktickému využití skautských dovedností.

Celý závod je protknut tzv. symbolickým rámcem, pro který letošní pořadatelé vybrali téma Slované. Všichni účastníci se budou v průběhu celého závodu i v rámci doprovodných aktivit moci seznámit s historií Slovanů a jejich kulturou a například i kulinářskými dovednostmi – ty se představí na velké slovanské hostině v neděli večer. Vyhlášení výsledků a předání ocenění proběhne v pondělí 28. září v Příboře.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...