Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Den Země dnes slaví až miliarda lidí

Historie Dne Země se začala psát roku 1970 v USA, kdy senátor Gaylord Nelson pověřil studenta Denise Hayesa organizací protestních setkání a výukových programů na podporu environmentálního hnutí…

  • Publikováno: 21. 04. 2015

OSN začala tento svátek slavit o rok později. V roce 1990 se k Americe připojil i zbytek světa včetně České republiky a 22. duben se stal Mezinárodním dnem Země. Dnes slaví Den Země víc jak miliarda lidí ve 175 státech světa. Den Země se tak stal největším sekulárním svátkem, který slaví lidé společně na celé planetě bez ohledu na původ, víru či národnost. Cílem moderních oslav dne Země je upozornit na dopady lidského chování na životní prostředí, a samozřejmě diskuse o možných nápravných a preventivních řešení těchto problémů.

Kde oslavit Den země v Česku?

Hrátky s vodou Vás čekají 22. dubna od 13 hodin v pražském Toulcově dvoře. Naleznete tam odpovědi na otázky typu: Může téct voda do kopce? Jak to, že umí vodoměrka běhat po vodě? Celý program bude probíhat na jednom místě, v prostorách sálu Stáje. Vstupné je 50,- Kč.  Více na http://www.toulcuvdvur.cz/32169-dny-pro-zemi-hratky-s-vodou-streda-22-4-2015

V sobotu 25. dubna oslavte Den země v Areálu Bolfánek nad Chudenicem s celodenním, bohatým, zábavným, naučným i kulturním programem. Na 11 stanovištích si s vašimi dětmi vyzkoušíte, co všechno byste měli znát a umět k přežití v přírodě. V ručních dílnách popustíte i s dětmi uzdu své tvořivé a kreativní fantazii. Můžete se zapojit i do tvorby velké mandaly Dne Země z přírodních materiálů. Více zde https://www.facebook.com/events/835729693142512/.

Základní škola Žehušice vyzývá společně s organizátory akce Ukliďme Česko! k čištění příkopů podél cesty Rohozec-Žehušice, lesa a polí vedle školy a blízkého okolí školy přímo ve středu 22. dubna na Den Země. Cílem projektu je zapojit více dobrovolníků, uklidit ještě více ploch než v loňském roce a vyvolat diskusi k problematice černých skládek a nepořádku kolem nás. Podrobnější informace naleznete na http://www.zszehusice.cz/.

Přijďte s Lipkou a dalšími organizacemi oslavit Den Země, který se letos ponese v duchu tématu světla s podtitulem Posviťme si na to! Akce se koná 25. dubna od 10 do 21 hodin v parku na Kraví hoře. Malé návštěvníky bude čekat spousta zábavných a poznávacích her (do 17 hod), pokusů či tvořivých dílen a dospělí si užijí řadu interaktivních stanovišť či infostánků. Více na http://www.lipka.cz/denzeme.

Akce k podpoře Dne Země se konají v různých dnech napříč celou republikou.Podívejte se na další možnosti na http://www.denzeme.cz/index.php?page=o_dni_zeme.

Napsáno volně podle www.wikipedia.czwww.denzeme.cz

Foto použito z www.toulcuvdvur.cz, FB stránka Areálu Bolfánek.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...