Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Darujte krev JEN JAKO

Víte, jak probíhá darování krve? Co všechno musí dárce před odběrem absolvovat? Pokud ne, přijďte se podívat na transfúzní oddělení. Český červený kříž pořádá den otevřených dveří na…

  • Publikováno: 16. 09. 2008

Akce je určena pro studenty posledních ročníků středních škol.
Jedná se o součást projektu, který vznikl z iniciativy Oblastního spolku Českého Červeného kříže Prahy 1 a vybraných transfuzních stanic hl. m. Prahy. Cílem projektu je propagace bezpříspěvkového dárcovství krve. Stále totiž platí, že lidé ochotní darovat nezištně svou krev, jsou z hlediska příjemce krve a jejích derivátů nejbezpečnějším zdrojem. Projekt je finančně podpořen MČ Praha 1.
Náplní exkurze bude prohlídka transfúzní stanice při běžném provozu s vysvětlujícím výkladem, přednáška o významu dárcovství krve, využití krve a jejích derivátů, diskuze se studenty, malé občerstvení (modelová snídaně dárce krve před odběrem). Každý student pak obdrží informační letáček.
Maximální počet studentů pro 1 exkurzi je 30, tj. jedna třída. Exkurze se budou konat vždy v pondělí nebo úterý dopoledne (konkrétní termín závisí na dohodě s transfúzní stanicí).
Má-li vaše škola zájem o další informace nebo přímo o zajištění exkurze, neváhejte kontaktovat Oblastní spolek Českého červeného kříže Prahy 1. Kontaktní osoba: Mgr. Magdalena Uzlíková, tel. 776 113 953 nebo 233 322 178, email: cckpraha1@seznam.cz.

Více informací na www.cckpraha1.cz


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...