Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Čtyři dny plné her a hlavolamů na Novoměstské radnici

Oblíbená výstava určená nejen pro děti, ale pro všechny fanoušky hádanek, hlavolamů a deskových her se bude v centru Prahy konat 13. – 16. září. K vidění i vyzkoušení zde budou nejrůznější…

  • Publikováno: 04. 09. 2017

„Tradičně nejoblíbenější části výstavy Hry a hlavolamy je velká herna deskových her, ta je v pátek proto opět prodloužena až do 20 hodin, aby si jí stihli všichni dostatečně užít“ láká na výstavu její ředitel Pavel Hofrichter a dodává, že se zde představí kolem stovky nových, ale i léty prověřených deskových a společenských her. Najdou se mezi nimi hry vhodné pro malé děti, pro náročnější hráče i zábavné hry pro celou rodinu. „Chceme, aby si návštěvníci výstavy mohli všechny hry vyzkoušet a zjistit, která je pro ně ta pravá. Vybranou hru nebo hlavolam si potom mohou koupit či přát pod stromeček,“ přibližuje jedinečnost výstavy její produkční Aleš Kužílek.

Z deskových her, které se na výstavě představí, jmenujme například Kingdomino, hru, která letos získala mezinárodní cenu Spiel des Jahres, a také hru ICE COOL: Ledová škola, která byla oceněna v kategorii her pro děti. Představí se také další letošní novinky – první hra z trilogie CENTURY s názvem Cesta koření, hned dvě stolní únikové hry Únikovka a Exit nebo hra Rudolf II., navazující na loňský úspěch hry o Karlu IV.

Výstava má řadu doprovodných aktivit. Letos proběhnou hned dva hlavolamové workshopy pro veřejnost, jeden v pátek večer, druhý v sobotu odpoledne. V pátek a sobotu bude navíc možné se od mistrů ve skládání Rubikovy kostky seznámit se základními principy a triky. Se svou zábavnou science show a pokusy se ve všední dny představí brněnské VIDA centrum, po celou dobu si budou moci návštěvníci vyzkoušet svoje dovednosti v hraní piškvorek.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...