Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Chcete znát své silné stránky?

Každý z nás má v sobě něco, co nám pomáhá úspěšně fungovat, něco, co nám je bytostně vlastní. Něco, co nám dodává energii a nevyčerpává, něco, co nás naplňuje a díky čemu můžeme rozvíjet svůj…

  • Publikováno: 27. 04. 2015

Jak by se dala popsat silná stránka?

Silná stránka je taková vlastnost nebo rys osobnosti, která/ý napomáhá nejen úspěšnému fungování ve škole, v pracovní oblasti a v mezilidských vztazích, ale také efektivnímu zvládání stresu, řešení náročných životních událostí a dosahování vytčených cílů. Její adekvátní využívání přispívá k vyšší životní spokojenosti. Silné stránky jsou tedy vlastnosti, které máme, a můžeme nebo nemusíme je v životě využívat. Na rozdíl od naučených dovedností (tedy něčeho, co se v průběhu života dobrovolně či nedobrovolně učíme) jejich výhoda spočívá v tom, že jejich využívání nám jde přirozeně a dodává nám pocit radosti a energie. Silné stránky jsou tedy takovými přirozenými stavebními kameny pro kariéru, úspěch, odolnost, spokojenost, energii a štěstí.

Test silných stránek pro děti 10 – 14 let, středoškoláky i pro dospělé a jejich cíl

Jak může každý z nás využít svých silných stránek — ve škole, ve vztazích, v rozhodování o své budoucnosti? Cílem prvního českého testu silných stránek je identifikovat naše tzv. superschopnosti a podpořit skutečnost, že každý z nás je nadaný. Stačí poznat své přednosti, zvolit, právě na základě silných stránek, vhodné zaměření (povolání, koníčky, životní styl) a netrápit se tím, že v něčem nevynikáme. Pak může z každého z nás vyrůst nebo už dospělosti být šťastný, přiměřeně sebevědomý a spokojený člověk. Výsledky testu poskytují bezpečné a pozitivní informace vhodné k našemu dalšímu rozvoji a směřování, dávají rodičům dítěte i nám podklady k tvorbě a upevnění naší identity a získání sebedůvěry.

Jak na to?

Dospěláci, vy si můžete udělat ZDARMA první český test silných stránek a ověřit si, které jsou právě ty vaše. Po vyplnění testu získáte PDF s popisem svých silných stránek a s tipy na další rozvoj. V nabídce jsou i testy silných stránek pro děti s rozšířenými výstupy – děti se dozví, v čem jsou dobré, čemu se mají věnovat, jaké jsou pro ně vhodné koníčky a třeba i budoucí povolání. O přístupy k testům dětí a středoškoláků vyhlašujeme SOUTĚŽ, která potrvá do úterka 5.5.2015. Dvě správné odpovědi odměníme zasláním kódu potřebného ke vstupu do testu. Soutěžní otázka je „ Kým vším může být vaše dítě“ podle www.testsilnychstranek.cz. Vaše odpovědi nám zasílejte do soukromé zprávy na našem facebookovém profilu www.facebook.com/Borovice.cz a přitom lajkněte naši stránku a sdílejte příspěvek dál.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...