Přidat inzerci

Facebook

Navigace


Celé Česko čte dětem deset let motivuje a inspiruje děti i dospělé ke společnému čtení

Unikátní celostátní kampaň Celé Česko čte dětem letos slaví 10. výročí založení. Stovky tisíc nadšených dětí i dospělých, více než 3 000 participujících organizací, nespočet zážitků nad knihou...

  • Publikováno: 30. 04. 2016

Stručná rekapitulace deseti let existence nejlépe dokládá mimořádný rozsah a význam kampaně Celé Česko čte dětem. Ve znamení „desetiletí“ se odehrává celý ročník 2016.

Tradiční týden oslav literatury a čtení s dětmi, Týden čtení dětem v ČR, nabídne od 1. do 7. června řadu pozoruhodných aktivit po celé České republice. Slavnostní inaugurace 6. Týdne čtení dětem s Déčkem se poprvé odehraje
v Divadle vědy ve Světě techniky Ostrava30. května v 9:00 pro děti
z 1. stupně a v 11:00 pro děti z 2. stupně ZŠ. Zahajovacím ceremoniálem provede Lukáš Hejlík, mezi hosty bude zpěvák Albert Černý, dále tvůrci populárního dětského kulinářského pořadu a knihy Draci v hrnci – Kamila Teslíková, Jana Strýčková, Oskar Juchelka a herci souboru scénického čtení LiStOVáNí – Pavel Oubram a Věra Hollá.

K vrcholným událostem jubilejního roku bude patřit společenský večer
17. října v Pražské křižovatce. Role moderátora se ujme textař a publicista Michal Horáček, účast už potvrdily další respektované osobnosti jako Dagmar Havlová nebo Magda Vašáryová. Novinkou je spolupráce s oblíbenými festivaly napříč žánry a regiony. Stánek Celé Česko čte dětem, spolu s dalšími aktivitami zaměřenými na děti a rodinu, nebude chybět na festivalu Mezi ploty v Praze-Bohnicích (28.–29. 5.), United Islands of Prague (23.–25. 6.), Colours of Ostrava (14.–17. 7.) a Ladná Čeladná (29.–30. 7.). V plánu je také on-line charitativní dražba uměleckých předmětů českých autorů, jejíž výtěžek podpoří projekty Celé Česko čte dětem.

Od založení v roce 2006 se Celé Česko čte dětem stalo uznávanou neziskovou organizací se silným společenským kreditem. Celostátní kampaň zahrnuje několik úspěšných a prospěšných projektů. Vedle Týdne čtení dětem v ČR také Moje první kniha, Čtení dětem v nemocnici, Sbírky knih do nemocnic, Babička a dědeček do školky a další.

„Posláním obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte dětem je prostřednictvím společného čtení budovat pevné vazby v rodině. Pravidelné předčítání dětem má obrovský význam pro rozvoj jejich emocionálního zdraví. Předčítání rozvíjí paměť a představivost, učí myšlení. Předčítání utváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem. My neříkáme „Jdi a čti si!“, ale „Pojď, budu ti číst“. Naše motto zní: Stačí 20 minut denně. Každý den. Zvláště v dnešní době, kdy na děti působí odosobněný svět počítačů, notebooků, tabletů, telefonů a televize,“ konstatuje Eva Katrušáková, zakladatelka a ředitelka Celé Česko čte dětem.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...