Přidat inzerci

Facebook

Navigace


27 tisíc dětí tráví léto na skautských táborech

Skauti pořádají nejvíc táborů v Česku, přes tisícovku. Skautské táborové dobrodružství letos děti zažívají na 1040 místech po celé republice.

  • Publikováno: 14. 07. 2015

Se zvyšujícím se zájmem o skauting roste také počet dětí, které se letního skautského tábora účastní, letos to je o 4 tisíce více než loni. Stejně jako v průběhu roku ve skautském oddíle se i na táboře učí samostatnosti, spolupráci v partě kamarádů, orientaci v přírodě či třeba vaření.

„Na chodu tábora se všichni – přiměřeně svému věku – také podílejí. Pomáhají s jeho stavbou, přípravou jídla nebo programu. Tábor je prostředí, kde si kluci a holky mohou ověřit získané dovednosti, naučit se věřit sami sobě, ale také kamarádům,“ uvádí Josef Výprachtický, starosta Junáka – českého skauta.

Průměrná délka skautských táborů je 14 dní, najdou se však i tábory, na kterých stráví děti v přírodě tři týdny nebo i měsíc. Většinou se jedná o tábory s podsadovými stany nebo indiánskými tee-pee. Skautské letní tábory jsou vyvrcholením celoroční činnosti oddílů, rodiče tak mohou být klidní, protože jejich dítě nejede na tábor s nikým cizím, ostatní účastníky i vedoucí dobře znají.


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...