Přidat inzerci

Facebook

Navigace


1. června začíná tradiční Výstava stanů

V pražských Letňanech vyrůstá i letos unikátní outdoorové město, kde vás vybaví na výlety po České republice i na daleké expedice. Především se ale dozvíte spoustu zajímavých novinek ze světa…

  • Publikováno: 30. 05. 2017

Ve dvou halách se na ploše 10 500 m² (!) v areálu PVA EXPO Praha Letňany letos představí to nejlepší ze světového outdooru a najdete zde více než 150 značek. Bude tady stát na 320 stanů všech typů i oblíbené spacákové ležení, kde si budete moc vyzkoušet stovky spacáků a karimatek na nejrůznějších površích, a hlavně – najdete tady největší výběr turistického zboží na českém trhu: pořídíte tu stany, spacáky, karimatky a kempinkový nábytek, ale i batohy, oblečení, obuv a nejrůznější doplňky, jako jsou vařiče, nádobí, grily, nafukovací čluny, baterky, čelovky, nože a další outdoorové vychytávky.

V normální prodejně si stan nepostavíte, tady si ho vyzkoušíte na vlastní kůži

„Návštěvníky kromě zajímavých cen nejvíc láká to, že si mohou všechno zkusit na vlastní kůži. V normální prodejně si stan nepostavíte, přitom je to tak důležité. Stejně jako to, abyste si mohli dost dlouho poležet na karimatce nebo ve spacáku, který vybíráte. Tady je prostoru i času vždycky dostatek,“ upozorňuje na stěžejní důvod, proč na výstavu zamířit, její pořadatel Jaroslav Skalka ze společnosti 4camping, která Výstavu pořádá.

Podle ankety z minulého roku lidé nejvíce oceňují přítomnost unikátního spacákového ležení, které spočívá v tom, že se procházíte mezi stovkami spacáků a karimatek, a všechny si můžete vyzkoušet. Stejný úspěch slaví i více než tři stovky postavených stanů, rodinných, turistických i expedičních. Kromě stanů a spacáků zde ovšem najdete vše pro kempování, turistiku, sport a volný čas. „Letos jsme posílili hlavně nabídku obuvi, turistického oblečení a batohů. Jejich nabídka bude vůbec největší v Česku,“ upřesňuje Jaroslav Skalka.

Výstava stanů je inspirace i zábava

Na návštěvníky Výstavy stanů a vybavení do přírody čeká také spousta zábavy. V rámci doprovodného programu se můžete těšit na promítání cestovatelských filmů, vyzkoušet si své dovednosti na lezecké stěně, zúčastnit se soutěže zručnosti Wingman show a mnoho dalšího. Letošní novinkou bude možnost ochutnat expediční stravu a vyzkoušet si, že i jídlo určené na cesty může chutnat skvěle. Pokud se sem vydáte s dětmi – díky dětskému koutku máte jistotu, že vyberete a nakoupíte v poklidu. A velkým lákadlem je i letos soutěž o ceny v hodnotě jednoho milionu korun, které budou organizátoři losovat každý týden.

Praktické informace:

Místo konání: Výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech

Otevírací doba: pondělí – pátek: 15:00 – 20:00 hod., sobota – neděle: 10:00 – 20:00 hod.

Další informace: www.vystavastanu.cz

Vstup a parkování zdarma!

Tip: Ti, kdo to mají do Prahy daleko, najdou identický sortiment na www.4camping.cz

Výstava stanů v číslech:

– Největší zájem pořadatelé loni zaznamenali u prodejů stanů – více než čtyřicetiprocentní nárůst byl u menších a levnějších modelů určených pro turistiku či na festivaly. Příliš však nezaostával ani zájem o rodinné stany, kterých se oproti předchozímu roku prodalo o 25 % více. Stejný trend předpokládají pořadatelé i letos.

– Klasické turistické stany pro 2 osoby pořídíte od 2 000 do 5 000 Kč, ale na festival nebo dětem na zahradu stačí i stan za pár stovek. Naopak expediční ultralehký stan pro 2 osoby může stát okolo 20 000 Kč i více. Ještě větší cenový rozsah můžete čekat u rodinných stanů. Stan pro 4 osoby vás bude stát nejčastěji okolo 4 000 až 7 000 Kč, ty nejluxusnější i hodně přes 40 000 Kč.

Na Výstavě stanů a vybavení do přírody se loni prodal každé 4 minuty 1 stan, spacák každé 2 minuty.

Zdroj: Výstava stanů a vybavení do přírody


Asociace dětské rekreace ADAM.cz Česká rada dětí a mládeže Ekopobyt Hry a hlavolamy Mravenec CK topinka Trapsavec Think Creative Pionýr
Reklama


Prosím čekejte, tato akce může chvilku trvat...